DOĞALGAZ HAYALİ GERÇEK OLDU

Korkuteli’nde uzun yıllardır merakla beklenen doğalgaz çalışmaları kapsamında ilk meşale Cuma günü yakıldı. Korkuteli Belediyesi önünde doğalgaz yakım testi için tören düzenlendi. İlk ateşin yakılmasının ardından bugün itibariyle ise tesisatları döşeterek, abone olmuş tüm herkes doğalgazı kullanmaya başlayacak.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

KORKUTELİ’NDE TARİHİ AN

Geçtiğimiz Cuma günü Korkuteli’nin doğalgazla buluşması yönünde önemli bir gelişme yaşandı. Korkuteli’nde ilk doğalgaz ateşi Korkuteli Belediyesi önünde düzenlenen törenle yakıldı. Törene; Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer İşlek, Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev ve ENERYA yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

HATLARIMIZA DOĞALGAZIMIZ VERİLDİ

Törende konuşan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek; “Bugün bir test yapmak için sizlerin karşısındayız. Malumunuz uzun yıllarıdır Korkuteli’mizin doğalgazı ile ilgili hükümetimizin, devletimizin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda seçimin hemen öncesinde Korkuteli’mize gelen Enerji Bakanımız Cumhur ittifakının istek ve talepleri ile normal şartlarda 2022 ve 2023 yıllarında üç, üç altı mahalle olarak planlanan doğalgazı Enerji Bakanımıza hep beraber gidip yaptığımız iştişareler sonrasında bu yıla çekilmişti. Bu yılda 3 mahalleyi, 5 mahalleye çıkarttık. 51 km’lik hattın şu anda yaklaşık 39 km’si bitmiş durumda. Ve bugün bir güzel gelişme daha oldu. Hatlarımıza doğalgazımız verildi. Şu anda hatlarımızda doğalgazımız var.

 

30 EKİM DEĞİL, PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN KULLANILABİLİR

Sürecin başından 2019 yerel seçimlerine kadar her bir noktasına emek vermiş başta Mevlüt Çavuşoğlu Bakanımız olmak üzere o günden bu güne Adalet ve Kalkınma Partisinin bütün il, ilçe yönetimleri, milletvekillerine Korkuteli’yi doğalgaza kazandırmak için yaptıkları çalışmalardan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Biz Korkuteli Belediyesi olarak ve belli noktalarda ana caddelerde Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler resmi bir kurum yöneticisi sıfatıyla ENERYA’ya sizlerin adına elimizden gelen yardımı 60 bin kişi adına yapmaya çalıştık.  Dolayısıyla bugünde bir sürpriz oldu. Artık 30 Ekim değil, pazartesi gününden itibaren kazımı yapılmış, hatları çekilmiş tüm sokaktaki abone olmuş tüm vatandaşlarımız doğalgazı kullanabilirler. Pazartesi gününden itibaren tesisatlarını döşetmiş ve aboneliği yapmış olan tüm herkes doğalgazın konforundan yararlanabilecekler.” Diye konuştu.

 

SON KAYNAĞI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU BAKANIMIZLA YAPACAĞIZ

Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar; “Bugün çok mutlu olduğumuz bir konuda daha sizlerle birlikteyiz. Doğalgazımızın ilk ateş denemesini hep birlikte yapacağız. İlçemiz bu güzel hizmete Pazartesi itibariyle kavuşuyor. Süreçle alakalı sıkıntılar oldu. Mevlüt Çavuşoğlu Bakanımızla ilk kaynağı hep birlikte yakacağız diye sizlere duyurmuştuk. Pandemi ile alakalı sıkıntılar oldu. Sonrasında yangınlar ve sellerle ilgili zorlu bir sürçten geçtik. İnşallah önümüzdeki günlerde son kaynağı Mevlüt Çavuşoğlu Bakanımızla yapacağız. Geçen hafta kendisi ile görüştük. Son durum bu şekilde ana hatta son bağlantı bitiyor. Akabinde de bu akşam bu ilk denemeyi yaptıktan sonra hatlarını döşemiş tüm hemşerilerimiz Pazartesi günü itibariyle tamamen doğalgazı yakmaya başlayacaklar. Pazartesi günü gerçekleştirilecek Koordinasyon toplantısında doğalgaz ile ilgili tüm konular masaya yatırılacak. Akabinde de yeniden bilgilendirme yapacağız. Ben çok kıymetli Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere İl Başkanımıza, milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

İLÇEMİZDE İLK DOĞALGAZ ATEŞİNİ HEP BİRLİKTE YAKTIK

Milliyetçi hareket Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev; “İlçemizde tarihi bir güne hep birlikte tanıklık olmaktayız. Doğalgaz geldi, gelecek, gelmeyecek diyen tüm konuşmalara rağmen bugün 10 Eylül 2021 tarihi itibariyle ilçemizde ilk doğalgaz ateşini hep birlikte yakmış oluyoruz. Emeği geçen başta Mevlüt Çavuşoğlu Bakanımız olmak üzere tüm Ak Parti’nin yetkililerine, belediye Başkanımıza ve Enerya yetkililerine yürekten teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

 

KAYMAKAM ÇİMŞİT EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit ise, Korkuteli ilçesinin uzun zamandır en büyük hallerinden birisi olan Doğalgaz’a her geçen gün daha da yaklaştığını söyledi. Uzun zamandır caddelerde, sokaklarda hummalı çalışmalar yürütüldüğünü ve bugün ilk ateşin yakıldığını söyleyen Kaymakam Cimşit çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Korkuteli’nde ilk doğalgaz ateşi yakıldı. Ekim sonuna kadar ana hatların bitirilmesi planlanırken bu yıl 11 bin konuta doğalgaz sağlanması hedefleniyor.