“DOĞALGAZ İLÇE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Saadet Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar, yazılı bir mesaj yayınlayarak ilçe gündemine dair açıklamalarda bulundu. Sarıcalar; “Bugün dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde artık fosil yakıtlar karbondioksit salımını ve küresel ısınma gibi nedenlerden dolayı yerini artık doğalgaza bırakmakta bugün ilçemize gelen doğalgazı kullanınca keşke önce gelseydi diyeceğimiz bir durumdadır. Özellikle ilçemizin sanayi ve üretim alanında da çok faydası olup ilçe ekonomimize de katkısı olacaktır.”

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

EMEĞİ GEÇENLERİ GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUZ

Saadet Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar açıklamasında; “Uzun bir aradan sonra tekrar başlayan eğitim öğretim dönemimiz tüm öğrencilerimize,  öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun. Bu hafta ki önemli gelişmelerden birisi de ilçemize gelen doğalgaz konusunda oldu. Öncelikle doğalgazın Korkuteli’mize gelmesin de emeği geçenleri gönülden tebrik ediyoruz.  Her ne kadar ilçemize doğalgazın daha erken gelme ihtimali varken ciddiyetsiz ya da ihmalkâr tutumlardan dolayı gecikmiş olsa da biraz iş ciddiye alınıp, dertlenince çıkan sonuç da ortadadır. Tekrar emek verenleri tüm Korkuteliler adına tebrik ediyor ve teşekkür ediyoruz.

 

ELEKTRİK, İNTERNET VE DOĞALGAZIN BİR ANDA YERALTINA ALINMASI ÖNEMLİDİR

Tabii doğalgaz ile ilçemiz yeni tanışıyor ve halkımızın da bu konuda yeterli bir bilgiye sahip olmadığı  ve bazı endişeleri de bulunmaktadır. Biz burada hem halkımızın soru işaretlerinin giderilmesi hem de Korkuteli Belediyemizin önünü  açmak amaçlı bazı konulara değinmek istedik. Açılan yolların bazıları eksik kapatılması tehlike arz etmektedir.

bunların zaman geçmeden giderilmesi gerekir. Doğalgazın son tüketiciye dağıtımında hakları ve sorumlukları konusunda bilgilendirilmeli mesela bir binada ki bir kişi başvurması yeterli olmakta mıdır? Yıllardır Korkuteli’mizin makus talihi olan adeta yap boz haline gelmiş yollarımız. Sayın Belediye Başkanımız Ömer Niyazi İşlek Bey’in belirttiği üzere elektrik, internet ve doğalgazın bir anda yeraltına alınması önemlidir. Bu kurumların kazılan yerleri tekrar kazılmaması için sağlıklı bir organizasyonun yapılması önemlidir.

 

DOĞALGAZIN İLÇEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Bu bağlamda pilot bölge seçilen Aşağıpazar Mahallesinin tüm binalarına abonelik gözetilmeksizin kazıların  yapılıp  bağlantıya  hazır  hale getirilmelidir. Bağlantısı binasına kadar geldiğini gören vatandaş ayağına gelen imkanı görüp abone olmaya gelecektir. Dogalgaz ilçemizde bir süreç alacak gibi görünüyor. Gerek ilçemizin diğer mahallerine ulaştırılması  ve gerek abonelik işlemlerinin devamı ( yani bu yıl abone olmayan gerek ekonomik gerekse diğer nedenlerden dolayı vatandaşlar seneye abone olacaklarını gözeterek) 1- 2 yıl alacak gibi bu süreçte de yollarımızın durumu ne olacak? Korkuteli Belediyemiz yolları yaptı.  Tekrar bu yollar kazılmayacak mı? Dolayısıyla tüm binaların hatta yapı ruhsatı olanlar dahil bina bağlantılarının simdi yapılıp yeni yapılmış olan yollarımızın  tekrar kazılıp bozulmaması önem arz etmektedir. Bugün dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde artık fosil yakıtlar karbondioksit salımını ve küresel ısınma gibi nedenlerden dolayı  yerini artık doğalgaza bırakmakta bugün ilçemize  gelen doğalgazın kullanınca keşke önce gelseydi diyeceğimiz bir durumdadır. Özellikle ilçemizin sanayi ve üretim alanında da çok faydası olup ilçe ekonomimize de katkısı olacaktır.  Son olarak son yıllarda ülkemizin doğalgaz rezervlerindeki gelişmelere rağmen doğalgaz ücretlerine yapılan zamlar gittikçe arttığı da aşikardır. Vatandaşlarımızın ödeyebileceği ekonomilerini etkilemeyeceği makul ücretlerde faturalandırması da elzemdir. Bu düşüncelerle doğalgazın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.