JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ

Cumhurbaşkanlığı Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında, çocuklarda trafik bilincini aşılamak amacıyla Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığınca Yaşar Yalçın ilkokulunda 750 öğrenciye Trafik Dedektifleri eğitimi verildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

 

ÖĞRENCİLER UYGULAYARAK ÖĞRENDİLER

Antalya İl Jandarma Komutanlığınca özel olarak tasarlanan ve okulun bahçesine kurulan seyyar trafik parkurunda, öğrencilere akülü arabalarla uygulamalı eğitimler verildi. Trafik eğitimi ve farkındalığı konularında bilgiler veren jandarma personelleri, yaya yolu kullanımı, ışık ve işaretler, emniyet kemeri kullanımı ile trafikte dikkat edilmesi gereken hususları uygulamalı olarak anlattılar.

Programa Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vedat Kılınç, Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, Okulu yaptıran Hayırsever Yaşar Yalçın ile çok sayıda öğrenci katıldı. Antalya İl Jandarma Komutanlığınca özel olarak hazırlanan Seyyar trafik eğitim parkurunda Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Kıdemli Başçavuş Turgay Sarıoğlu çocuklara temel trafik kuralları, emniyet kemeri, kask kullanımı, yaya ve okul geçitlerinde hareket tarzı ile bisiklet kullanırken dikkat edilecek hususları anlattı. Özel hazırlanan parkurda akülü arabalarla uygulamalı gösterildi. Aile İçi Şiddetle Mücadele Ve Çocuk Şube Müdürlüğünden Teğmen Gizem Alanur, öğrencileri bilgilendirdi.  Yapılan etkinliğe Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kom şubede görevli narkotik köpeği Uslu İle Arama Kurtarma Köpeği Ocak katıldı. Çocuk Şube Müdürlüğünce etkinliğe katılan çocuklara Jandarma Çocuk Dergisi ve trafik dedektifi kartları dağıtıldı.