KORKUTELİ ESNAFI 'KAREKOD'LANDI

Korkuteli Belediyesi Zabıta ve Ruhsat - Denetim Müdürlüğü, günümüz teknolojisine ayak uydurarak denetimlerini online yöntemiyle yapmak için kolları sıvadı. Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek dün ilçe merkezinde bulunan bazı dükkanları ziyaret ederek QR kare kod barkodlarını iş yerlerine teslim ederek, uygulama hakkında bilgilendirmede bulundu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

19 İLÇEDE İLK, ESNAF DOSTU UYGULAMA

Korkuteli Belediyesi yine bir ilke imza attı. 19 ilçede ilk kez gerçekleştirilen esnaf dostu bir uygulamayı hayata geçirdi. Buna göre artık işyerlerinin camlarına yapıştırılacak olan karekod, zabıta ekipleri tarafından okutularak, işletmeye ait bilgilere ulaşılabilecek. Belediye ile işletmeler arasındaki işlemlerin kolaylaştırılmasını ve hızlandırılmasını sağlayacak olan karekod uygulaması ilçede dün itibariyle başladı. Artık her işletmenin bir karekodu bulunacak. İşyerlerinin camlarına yapıştırılacak olan karekod, işletmelerin kimlik kartı görevini görecek.

 

İŞLETMEYE AİT BİLGİLERE ULAŞILABİLECEK

Zabıta ekipleri tarafından okutularak, işletmeye ait bilgilere ulaşılabilecek. Bu uygulama sayesinde zabıta ekipleri okuttukları karekod ile denetim raporu hazırlayabilecek, çıktı alabilecek. Uygulamada işyerinin belediyeye olan borcu sorgulanabilirken, işyerinin denetim süreci kolayca izlenebilecek. Yine karekod uygulamasıyla üretim yerlerinin denetimi haricinde ruhsat vb. denetimler için işletme içerisinde girilmeye gerek kalmadan ve işyerindeki müşteri rahatsız edilmeden çalışma yapılabilecek.

 

RUHSATLI İŞYERİ SAYISI 1376’YA ÇIKTI

 Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek,  ilk karekodları işyerlerinin camlarına kendisi yapıştırdı. Uygulama ile ilgili açıklamada bulunan Ömer Başkan; “Korkuteli Belediyesi olarak yaklaşık iki buçuk yıldır Korkuteli’nde hem esnafımızın hem vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırıcı ve hızlı hale getirici atılımlar yapmaya çalışıyoruz.  Zabıta Müdürlüğümüz ve Ruhsat Müdürlüğümüz ile iki buçuk yıldır bir çalışma yaptık. Biz belediyeyi devraldığımız zaman Korkuteli’nde toplam 411 adet ruhsatlı işyeri vardı. Ama mesai arkadaşlarımızın yoğun çabası bizim de kolaylaştırıcı yaklaşımımızla şuanda bu rakam 1376’ya çıktı. Yaklaşık 211 tane ruhsatsız işyerimiz var. Onlarda yılbaşına kadar evraklarını tamamlayıp bize müraacat etmesini bekliyoruz.

 

KARAKODLU İŞLETMELERİN TAMAMI GÜVENİLİR İŞLETMELERDİR

Bugün itibariyle karekod uygulamasına geçtik başlıyoruz. Artık Zabıtamız işyerlerini denetlemek için işyerlerinin içerisine girmeyecek. Müşterileri varken vatandaşımız, esnafımız rahatsız olabilir. Denetleme zamanlarını tespit için Zabıtamız dışardan karekod uygulayacak. Karakodu gördüğünüz işletmelerin tamamı güvenilir işletmelerdir. Ruhsatları standart denetimleri rutin denetimleri yapılmış  gönül rahatlığı ile yiyip içebileceğiniz ürünlerini kullanabileceğiniz hizmetini satın alabileceğiniz esnaf anlamına da geliyor.

 

19 İLÇEDE OLMAYAN BİR UYGULAMA

Aynı zamanda esnafımız isterse bu karekodun içerisine istediği tüm bilgileri Zabıta müdürlüğümüze başvurarak işletebilirler. Dolayısıyla dükkanları kapalı olduğu anda herhangi bir vatandaşımız yoldan geçerken işyerindeki bu karakodu okuttuğunda işyerine vermek istediği mesajları reklamları bilgileri de buradan işleyebilecek. Bu Antalya’da bir ilk, 19 ilçede olmayan bir uygulama. Biz başlatıyoruz. İnşallah yılbaşına kadar 1376’nın tamamını yarın sabahtan itibaren Zabıtamız başlayacak anlatarak, devam edecek.

 

DİĞER PROJELER ESNAF ODASI SEÇİMİ SONRASINDA

Biz Pandemi öncesinde esnafla ilgili Korkuteli’nin tamamını bir açık hava alışveriş merkezi gibi düşündük, belediye olarak. Ve iki tana bunların 5’i Türkiye’de yapılmamış bir tanesi yapılan ama Korkuteli’nde olmayan esnafımızla ilgili onların işlerini geliştirecek, imajını arttıracak, karlılığını arttıracak reklam gücünü arttıracak 7 tane projemiz vardı. Bu projelerden bir tanesi buydu. Bunu örnek olarak yapıyoruz ama diğer 6 tanesini niye yapmıyoruz. Biliyorsunuz önümde esnaf odası seçimleri var. Bunu bizim bir odayla beraber yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla şu anda adaylarımız çıktı orada bir seçim devam ediyor. Bizim bütün reklam tanıtım geriye kalan projelerimizim altını da yeni seçilecek olan esnaf odası başkanımız ile birlikte bir bütün olarak gidip esnafımıza anlatarak projelerimizi gerçekleştireceğiz.

 

“yaylasepeti.com” 1 NİSANDA FAALİYETTE OLACAK

yaylasepeti.com şu anda alındı, bizim tarafımızdan. Korkuteli’nin tüm esnafı yaylasepeti.com’un içerisine girecek. Özellikle yazın dışardan gelen misafirlerimiz evlerinde otururken bu siteye girerek orada bütün esnafımızı görebilecekler. Ürünlerini esnafımız burada satış için sunacak. Bununla ilgili de 6 kişilik bir ekip oluşturduk. Onlar dolaşacaklar ve yaylasepeti.com’u da inşallah 1 Nisan itibariyle faaliyete geçirmiş olacağız. Diğer 5 tanesi de yeni esnaf odası başkanımız ile beraber seçimlerden sonra toplantılar yaparak esnafımızla beraber yürüteceği, projeleri esnafımız sabırsızlıkla beklesin diyorum.”  Diye konuştu.