KORKUTELİ’NDE 29 EKİM COŞKUSU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü, Korkuteli’nde yoğun bir katılımla coşku içinde kutlandı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Korkuteli Kaymakamlığında düzenlenen ilk törende İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, makamda tebrikleri kabul etti. Ardından Şehitler Anıtında Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit ile Belediye Başkanı Ömer İşlek, Öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

TARİHİMİZİN EN BÜYÜK DEVRİMLERİNDEN BİRİSİ

Kaymakam Çimşit, “Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü, milletçe büyük bir coşku içinde kutladığımız bu güzel ve anlamlı günde, hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bundan tam 98 yıl önce bugün suyunu içtiğimiz, havasını soluduğumuz bu eşsiz topraklarda,  çöken bir imparatorluğun küllerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının liderliğinde yeni bir devlet kurulmuştur. Büyük Atatürk’ ün Samsun’ a çıkışıyla başlayan Kurtuluş Savaşı, Onun önderliğinde büyük bir azim ve kararlılıkla yürütülmüş, yaşanan tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen tarihte eşine az rastlanır bir zafer kazanılmıştır. Bu zafer Cumhuriyetle taçlandırılarak, tarihimizin en büyük devrimlerinden birisi gerçekleştirilmiştir.

 

AZİZ MİLLETİMİZ CUMHURİYETİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKTI

Cumhuriyet büyük bir düşünce devrimi başlatmış olup, çağdaşlık, eşitlik ve özgürlük getirmiştir. Cumhuriyet yönetiminde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletimiz kendi kendini yönetme hak ve yetkisini, yine kendi seçtiği temsilcileri aracılığıyla kullanır. Cumhuriyet yönetiminde Aziz Milletimizin seçme ve seçilme hakkı vardır. Devlet yönetimi kişilerin, ailelerin, sınıfların,  bir zümrenin hele hele kökü dışarıda olan bazı örgütlerin eline bırakılamaz ve bırakılmamıştır da. Aziz Milletimiz; Kurtuluş Savaşında, Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında ve aradan geçen 98 yıl boyunca Cumhuriyetine her zaman sözde değil özde sahip çıkmıştır. İşte en son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar bunun en somut örneğidir.

 

BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYMUŞTUR

15 Temmuz gecesi Aziz Milletimiz, hainlere karşı Kurtuluş savaşındaki gibi azim ve kararlılıkla mücadele etmiş; Cumhuriyetine, Anayasasına, Cumhurbaşkanına, Başkomutanına, Anayasal Kurumlarına, Valiliklerine, Kaymakamlıklarına, özgürlüğüne ve demokrasisine sahip çıkarak devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız bir şekilde bir kez daha ortaya koymuştur. Bunu da eşi benzeri olmayan örnek bir mücadeleyle de tüm dünyaya göstermiştir. Aziz Milletimiz 15 Temmuz gecesinin zifiri karanlığında; güneşin doğuşunu, toz-dumanın geçmesini, etrafın güllük-gülistanlık olmasını beklemeden Cumhuriyetine sahip çıkmıştır. Tankın, Uçağın, Helikopterin, Ağır Makineli Silahların kendisine gelmesini beklemeden, hain darbecileri arayıp bulmuş, karşılarına dikilmiş, 251 Şehit, 2.000 den fazla Gazi vermiş ancak yurdumuzu alçaklara teslim etmemiştir.

 

MİLLETİMİZİN GELECEĞİ AYDINLIKTIR

Kısacası Aziz Milletimiz kadın-erkek demeden 7 den 77 ye her zaman ve her şartta Cumhuriyetine sözde değil özde sahip çıkmıştır. Sevgili Korkutelililer, Kıymetli Hemşehrilerim! Ülkemiz, coğrafi konumu, sahip olduğu siyasi ve iktisadi gücüyle dünya üzerinde önemli bir cazibeye sahiptir. Ülkemiz, cumhuriyet idaresi altında geçen bir asra yakın sürede, her alanda çok büyük mesafeler katetmiş ve dünyanın itibar gören belli başlı ülkelerinden biri haline gelmiştir. Her ne kadar tüm dünyada yaşanan başta pandemi salgını, üretim süreçlerindeki aksamalar ve fiyat artışları gibi bazı olumsuzluklar Ülkemizde de ciddi bir şekilde yaşansa da, milletimizin geleceği aydınlıktır. Karne ile ekmeğin dağıtıldığı, tüp ve yağ kuyruklarının uzayıp gittiği günlerde çökmeyen ve bugünlere ulaşan ekonomimiz; yarınlara da çok daha güçlü bir şekilde ulaşacaktır. Bundan zerre kadar şüpheniz olmasın.

 

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

Kıymetli Mesai Arkadaşlarım! Devlet memuru olarak; size tevdi edilen vazifeyi yerine getirirken vatandaşa daima yakınlık gösteriniz ve öncelikli gayemizin vatandaşa hizmet olduğunu bir an olsun aklınızdan çıkarmayınız. Görevinizi yaparken, tebessüm, hoşgörü ve adalet temel ilkeleriniz olsun. Şeyh Edebali' nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." öğüdünü kendinize şiar edininiz. Değerli Öğretmenler, Eğitimciler! Bilginin en önemli güç olduğu günümüz dünyasında, bilgili, erdemli ve kişilikli fertler yetiştirmek temel düsturunuz olsun. Sizler, Cumhuriyeti koruyacak, ecdadını ve mensubu olduğu bu büyük medeniyeti tanıyan vasıflı bireyler yetiştirdikçe, Cumhuriyetimizin nice yıl dönümleri huzur içinde kutlanacaktır.

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ, KÖKLÜ, GÜÇLÜ VE BÜYÜK BİR DEVLETTİR

Sevgili Gençler! Hayatta daima yeni şeyler öğrenme azmi içinde olun. Kendinizi yarınlara hazırlarken kitaplar en iyi dostlarınız olsun. Unutmayın ki Atatürk Cumhuriyeti sizlere emanet etti. Taşıdığınız bu emanetin ağırlığının ve mesuliyetinin bilincinde olduğunuza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, köklü, güçlü ve büyük bir devlettir. Bu büyüklüğe yaraşır biçimde birlik ve dirliğimizi her zaman korumalıyız. Ülkemiz doğuyla batı arasında bir köprü olduğu gibi medeniyetler arasında da bir köprü vazifesi görmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Bu büyük günün 98. yıl dönümünde bayramınızı kutluyor, bu vatan uğruna bu topraklar uğruna kanlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi özellikle de İlçemiz şehitleri ve gazilerini rahmet, minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

 

CUMHURİYETİ BİZ BÖYLE KAZANDIK

Konuşmanın ardından Fatma Mehmet Cadıl fen Lisesi, Hacı Ethem Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi, Arif Cebeci Ortaokulu, Nadide Ahmet Balaban Anaokulu, Yaşar Yalçın İlkokulu ve Şehit Tuncay Arslan İmam Hatip Ortaokulu’ndan 1’er öğrenci şiir okudu. Fatma-Mehmet Cadıl Fen Lisesi öğrencileri müzik gösterisi sundu. Zeynep Mustafa Kemer Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi Usta Öğretici Harun Kutlu yönetiminde halk oyunu gösterisi sundu. Cumhuriyet Gülhizar-Osman Sarıca Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” adlı gösteri Görsel Sanatlar Öğretmeni Zühtü Bülbül nezaretinde sunuldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere Kaymakam Ömer Çimşit, Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Resul Oğuzhan Çamaşırcı, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek ve Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yavuz Öztop tarafından ödülleri verildi. Halkın da yoğun katılımıyla gerçekleşen Bayram Töreni resmi geçitin ardından sona erdi.