KORKUTELİ’NDE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümü olan Gaziler Günü, münasebetiyle Korkuteli Şehitler Anıtı’nda tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Törene;  Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Garnizon Komutanı Personel Teğmen Burak Teyyare, Belediye Başkan Vekili Ogün Taş, Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, İyi Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz, Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran, Korkuteli’nde bulunan gaziler, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Şehitler Anıtında gerçekleşen tören, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

ŞEHİT NURLANMIŞ, GAZİ ONURLANMIŞ ASKERDİR

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çoban yaptı.  Çoban, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin asırlarca dimdik ayakta durmasının yegane dayanağıdır ve bu asla unutulmamalıdır. Vefanın, sadakatin, millet ve vatan sevgisinin temsilcileri olan gazilerimizin haklarını ödemek asla mümkün değildir. Bu itibarla Türk Milletinin bağımsız ve birlikte yaşaması için gösterilen üstün mücadeleyi sulandırarak, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını incitmeye çalışmak hiç kimsenin hakkı ve haddi olmayacaktır, olmamalıdır. Bizim için vatan savunmasında şehit yada gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” ifadelerini kullandı. Törende günün anlamına ilişkin öğrenciler şiirler okudu. Toplu hatıra fotoğrafının ardından tören son buldu.

 

ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ

Şehitler Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri Paşa Mezarlığında bulunan Şehit mezarlarını ziyaret ettiler. Şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş tüm gaziler için İlçe Müftüsü Mustafa Kızmaz tarafından dua edildi. Tören sonrası Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Garnizon Komutanı Personel Teğmen Burak Teyyare, Belediye Başkan Vekili Ogün Taş, Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Uzunoluk Mahallesinde bulunan Kıbrıs Gazisi Süleyman Sardoğan’ı evinde ziyaret ettiler.  Ziyaret sonrası Korkuteli Belediyesi tüm gazilere ve şehit yakınlarına Seyirpark’ta yemek ikramında bulundu.