10 yıldır kullanılmayan motora ceza geldi

Korkuteli’de, ardiyede bekleyen bozuk olduğu için 10 yıldır kullanılmayan motosikletin plakasına, kask kullanılmadığı gerekçesiyle 108 TL ceza geldi. Motosiklet sahibi Fatma Çelik; “ 10 yıldır Sülekler’de kardeşimin ardiyesinde bozuk vaziyette duran motora ceza gelince şok oldum.” dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

10 YILDIR HURDA VAZİYETTE

İlçemiz de ikamet eden Fatma Çelik isimli vatandaşın yaklaşık 10 yıldır hurda olduğu için kullanılmayan motosikletinin plakasına kask kullanılmadığı gerekçesi ile ceza geldi. Motosiklet sahibi Fatma Çelik, 10 yıldır atıl vaziyette bulunan ve kullanılmayan motosiklete 108 TL kask cezası gelince şok oldu.  Korkuteli Trafik Denetleme Şube Amirliği ekipleri tarafından, Korkuteli Eski Devlet Hastanesi önünde görüldüğü iddia edilen, 07 RU 446 plakalı hurda motosiklete 108 TL kask cezası yazıldı. Motosiklet sahibi Fatma Çelik “ Bu motosiklet 10 yıldır hurda vaziyette Sülekler’de kardeşimin ardiyesinde duruyor.” dedi.

 

SÖZÜ GEÇEN YERDE MOBESE YOK

Çelik; “Tekerleri patlak, koltuğu yok. Yıllardır kullanmadığımız şeye ceza gelince şok oldum. Üstelikte kask cezası geldi. Hurda vaziyetteki motosiklete nasıl binelim, konuyu ilgililere bildirdik. Bu motosikletin hurda olduğunu 10 yıldır kullanılmadığını söyledik. Hatta çalışabilir vaziyette bile değil. Ancak cezayı yazan polis memuru kendi gözü ile gördüğünü ve cezayı iptal etmeyeceğini söyledi.  Sözü geçen Eski Hastane Caddesinde de mobese olmadığı için haklı olduğumuzu kanıtlayamıyoruz. Ben hakkımı arayacağım. Gerekli yerlere dilekçemizi yazdık.” dedi.