134 ÇOBANA TOPLAM 670 BİN TL DESTEK

Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert, Sürü yöneticisi (Çoban) istihdam desteğinden ilçemizde 134 çobanın yararlanmaya hak kazandığını ifade ederek, 134 çobanın toplamda 670 bin TL destekleme ödemesi alacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert, geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık sektöründe hizmet veren sürü yöneticilerine  (çobanlara) 5000 TL destekleme ödemesi yapılacağını duyurmuştu. Sert; “Çoban istihdamını arttırmak amacıyla yapılan bu destek sayesinde hayvan sahiplerinin sürü yöneticisi istihdam etmeleri hem daha kolay bir hale geliyor hem de masraflar azalmış oluyor. Sürü yöneticileri, İlçe Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen en az 104 saatlik sürü yönetimi eğitim programına katılmaları ve başarı ile programı bitirmeleri halinde sertifika alabilmektedirler.” Açıklamasında bulunmuştu.

DESTEKLEME ÖDEMESİ ALMAYA HAK KAZANDI

Yapılan destekleme başvuruları sonuçlandı. Buna göre ilçemizde 134 çoban, 670 bin TL destekleme ödemesi almaya hak kazandı. Tarım ve Orman İlçe Müdürü Sert konu ile ilgili; “Sürü yöneticisi (çoban)desteği adı altında Tarım Ve Orman Bakanlığımız tarafından verilen destek kapsamında sertifikaya sahip ve çoban desteği alım şartlarını taşıyan 134 çobanımıza toplamda 670 bin TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Korkuteli’nde 134 çobanımız bakanlığımız tarafından 670 bin TL destekleme ödemesi almaya hak kazandı.” açıklamasında bulundu.