İlçemiz Alaaddin Mahallesinde bulunan taç kapısıyla ünlü Anadolu beylikleri döneminde Karamanoğlu Alaaddin Bey'in yaptırdığı tahmin edilen 700 yıllık Alaaddin Camisi, yaklaşık 5 yıldır süren restorasyon çalışmalarının bitmesinin ardından dün cuma namazıyla ibadete açıldı.
Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com
2013 yılında Antalya Vakıflar Müdürlüğü tarafından başlanan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Antalya Vakıflar Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; Alaaddin Camisinin yaklaşık 5 yıl süren ve bugüne kadar 2 trilyon 293 bin lira civarında para harcanan restorasyon çalışmaları son buldu. İlçemizin en önemli kültür mirası Alaaddin Camisi dün Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımı ile Cuma namazına müteakip ibadete açıldı. Vali Karaloğlu’na; İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar ve ilçedeki kurum amirleri eşlik ettiler. Vali Karaloğlu ilk olarak İlçe Kaymakamlığına geldi. Burada birim amirleri ile çok kısa bir toplantı yaptı. Daha sonra ilçedeki kısa ziyaretlerin ardından Alaaddin Camisine geçildi. Vali Karaloğlu ilk olarak burada incelemelerde bulundu. Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar’dan bilgi aldı.
“Korkuteli’deki tüm tarihi değerlerimizi ayağa kaldıralım”
Basın mensuplarına açıklama yapan Vali Karaloğlu: “ Korkuteli bizim Antalya’nın yayla olarak kullanılan ilçelerinden biri. Osmanlı döneminde Şehzade Korkut Döneminde yazlık olarak kullanılan beldelerden.
Korkuteli’deki önemli tarihi mekanlarımızdan bir tanesi. Bugün restorasyondan sonra Cuma namazını kılacağımız Alaaddin Camii 14. Yüzyıllarda yapıldığı varsayılıyor. Daha sonra 20. Yüzyılın başında bir yangınla, esas büyük cami hasar görmüş ve o küçültülerek bugün ki halini almış. Camiinin en önemli yapısı giriş kapısı. Camii uzun bir restorasyon süreci tamamlandı. Çünkü hem bir yandan kazı yapıldı. Kazı ile ortaya çıkan duruma göre restorasyon planı hazırlandı. Bugün ki halini aldı. Bugünde inşallah ibadete açacağız. Bundan az ileride de medresemiz var. Daha önce oranın restorasyonunu tamamladık. Arzu ediyoruz ki Korkuteli’deki tüm tarihi değerlerimizi ayağa kaldıralım. Bunlar ilçemizin tarihi kimliğini de oluşturuyorlar. Bundan sonra inşallah halkımız gerektiği gibi kullanır.” diye konuştu.