Ağaçlar budanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ağaçların ömrünün uzatılması, estetik görüntüsünün ve hastalıklara karşı direncinin arttırılması ve vatandaş için tehlike oluşturulmasını önlemek amacıyla budama çalışmaları yapıyor.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Hizmet Birimi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak yürütülen budama çalışmaları devam ediyor. Bölge bölge programlanan budama çalışmaları Mart ayına kadar devam edecek. Ağacın ömrünün uzatılması, estetik görüntüsünün ve hastalıklara karşı direncinin arttırılması amacıyla yapılan budama çalışmaları kapsamında sorumluluk sınırları içerisindeki ağaçlarda budama yaptı. Mart ayına kadar 5 bine yakın ağacın budanması hedefleniyor.

EN UYGUN BUDAMA YÖNTEMİ SEÇİLİYOR

Budama çalışmaları Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün alanında uzman personelinin oluşturduğu ekip ve her ekibin başında bulunan teknik personel  tarafından yürütülüyor. Her ağaç için değerlendirme yapan uzmanlar ağacın türü ve durumunu göz önünde bulundurularak ihtiyaç duyduğu en uygun budama yöntemini seçiyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERİLİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından budanan ağaçların dalları bölgede bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların hayvancılık ve ısınma amaçlı ağaçların dallarını kullanabilecekleri ifade edildi.