Alnını Karışlarım

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek dün ilçemizde faaliyet gösteren inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. İşlek, iskan yapı ruhsatı vermek için para veya bağış istiyor dedikodularına adeta ateş püskürdü. İşlek, "Ruhsat veya iskan için benden para pul istedi, bağış istedi diyen varsa kimse kusura bakmasın alnını karışlarım." dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

KİMSE KUSURA BAKMASIN

İlçemizde faaliyet gösteren inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Başkan İşlek piyasada dolaşan rüşvet iddialarına sert çıktı. İşlek, " Ola ki, bizim yönetimimiz de Korkuteli yönetimi işimin hızlanması için ruhsat veya iskan için benden para pul istedi, bağış istedi diyen varsa kimse kusura bakmasın alnını karışlarım bu saatten sonra. Bu terbiyesizlikten herkes çıksın. Bu terbiyesizliktir, benim hayatıma namusuma evdeki karımla para aynı eşdeğerde benim sinirlenmem bu noktadadır." dedi.

 

SİZLERDEN TEK İSTEĞİM DUA

Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, dün gerçekleşen toplantı da ilçede bulunan müteahhitlere Arastayı birlikte yapmak için çağrıda bulundu. İşlek, “Ben sizlerden manevi destek istiyorum. Sizlerden tek isteğim dua. Burada Arasta veya yapılacak işlerle ilgili bir dedikoduyu sizlerin önünde bitireyim.” Dedi.

 

ARASTAYI HEP BERABER YAPALIM

İşlek, “Burada bu kadar müteahhitsiniz, gelin kardeşim Arastayı hadi hep beraber yapalım. Biter mi bitmez mi, hangi müteahhit alacak, yapacak böyle bir şey değil.  Yaklaşık 100 trilyon tutuyor. Bizim yaptığımız proje Türkiye’de yok. Kaç tane müteahhidimiz var. Hepsi birer buçuk milyon koysun. Yapmak isteyen müteahhit varsa buyursun. Niye benim kendi müteahhidim ile yapmayayım.” diye konuştu.

 

VARSA ALLAH RIZASI İÇİN ÇIKSIN

İlçemizde faaliyet gösteren inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Başkan İşlek piyasada dolaşan rüşvet iddialarına sert çıktı. İşlek, "Bir el görmek istiyorum. 10 aydır belediyemizden iskan yapı ruhsatı alanlar ellerini kaldırsınlar. Allah rızası için 1 lira para istendi mi sizden. Şu parayı verirseniz, yok şuraya yardım yaparsanız, yok belediyeye şunu bunu yaparsanız imzalarım, yoksa imzalamam dediğim biri var mı? Varsa Allah rızası için çıksın.” dedi.

 

BU TERBİYESİZLİKTEN HERKES ÇIKSIN

İşlek, “Başkan sen veya senin personelin çıktı diyen var mı? Ben istemeyeceğim hacı abiler. Sizin bu kardeşiniz iskan başı, daire başı benim böyle bir ilişkim yok. Sorduğum tek bir şey vardır; Sadık bey getirdiğinde evrakta eksik var mı,  tamam mı, müsaitsem bakıyorum, yoksa eksiği imzamı basıyorum. Bekleyen oluyor mu? Yok. Buradan basın aracılığı ile de söylüyorum: Ola ki, bizim yönetimimiz de Korkuteli yönetimi işimin hızlanması için ruhsat veya iskan için benden para pul istedi, bağış istedi diyen varsa kimse kusura bakmasın alnını karışlarım bu saatten sonra. Bu terbiyesizlikten herkes çıksın. Bu terbiyesizliktir, benim hayatıma namusuma evdeki karımla para aynı eşdeğerde benim sinirlenmem bu noktadadır." dedi.

 

BİR ŞEYE KARŞILIK BİR ŞEYE İMZA ATMAM

İşlek, "Ama var içinizde birkaç kişi. Ben belediye başkanıyım. Belediye başkanı olarak tabii ki belediyemiz için bir ihtiyaç olursa iş adamına da, müteahhite de giderim. Ama bir şeye karşılık bir şeye imza atmam. Bir arkadaşımız vardı. 26 dairesi varmış iskanımı almaya geldim başkanım dedi. Eksiği yok aşağı telefon açtım imzayı atın dedim getirin buraya, eline verdim. Tam gidecek kendisi dedi; Benim yapabileceğim bir şey var mı? dedi. 26 dairesinin iskanını almış bir kere bir şey dememişiz. Arkadaşa diyorum ki mübarek ya iyi ki söyledin Cumhurelinde diyorum teyze ve amcalarla ilgi bir makine var sağlıkla ilgili köylere kentlere evlere gidiliyor. Bu makineyi alır mısın? Marka ve modelde fark etmez alır mısın diyorum, alırım diyor. Vallahi fiyatını bilmiyorum Sonra yanıma geliyor başkanım bu 24 bin liraymış diyor. Tamam, almıyorsan alma kardeşim ben bilmiyorum ki fiyatını dedim." dedi.

 

ÖMER İŞLEK DEVRİNDE OLMAYACAK

 İşlek, “Ama ben yurtdışına çıkmadan iki gün önce öğreniyorum ki piyasa da 30 bin lira verirsen imzalarım, vermezsen imzalamam diyormuşum. O terbiyesiz adamlara ben burada inşaat yaptırtmam. Delikanlı olsunlar. Ben müteahhidin sonuna kadar arkasındayım. Beni daha tanımadı kimse. Ben müteahhitler derneği başkanına da söyledim bir sıkıntınız varsa söyleyin kardeşim varsa halledelim. Gece saat 2’de imar müdürlüğümü açtırayım, ruhsatı vereyim, iskanı vereyim bir lira para istemem. Ama tabii ki bende bir şeye karşılık, bir şey değil ama günü zamanı geldiği zaman derim ya abi bir tane traktör al şuraya park bahçelere diyemeyecek miyim? ben. Durumu varsa alır. Ama ruhsat karşılığı, iskan karşılığı, yok belediye spora yardım bunlar Ömer İşlek devrinde olmayacak o konuda rahat olabilirsiniz.” Dedi.

 

BÜTÜN İNŞAATLARI KAFASINA YIKACAĞIM

İşlek, “Bu saatten sonra böyle bir dedikoduda çıkarsa, böyle bir art niyetli çıkarsa sonuna kadar bulacağım. O müteahhidin geçmişte yaptığı bütün inşaatları kafasına yıkacağım. Niye adalet getireceğiz buraya. Ben on aydır inşaat piyasasının önünü nasıl açacağım diye bakıyorum. Ben içi dışı bir adamım. Benim bileğimde kelepçe, ayağımda pranga kafamda giyotin yok. Bir sonraki seçim aday olur muyum, olmaz mıyım, kazanır mıyım, kazanmaz mıyım? diye de bir derdim yok.” dedi.

 

İMZA ATMAZSAM YÜZÜME TÜKÜRÜN

İşlek, “Ben adaletli olacağım, parasıyla puluyla da kendimi kimseye satmam. Bugün niye milat dedim, buranın müteahhiti de benim abim, kardeşim mimarı da abim kardeşim. Bu piyasayı ayağa kaldıracaksak, ahlaklı bir şekilde ayağa kaldıralım. Gece saat 3’de arayın başkanım bir imza var diye eğer atmazsam, tekrar toplanın burada gelin yüzüme tükürün. Para karşılığı iş yapmam, rüşvet almam rüşvet vermem.” dedi.