“Altı aylık dönemden memnunuz”

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban mahalle muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan İrban tarafından gerçekleşen istişare toplantısına belediye başkan yardımcıları; Recep Şahin ve Ahmet Memioğlu, belediye meclis üyeleri ile birim müdürleri katıldı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

TALEP VE ÖNERİLER DİNLENDİ

Toplantı başlarken kısa bir konuşma yapan Başkan İrban, “ Sayın Muhtarlarımız hepiniz hoş geldiniz. Yağışlı ve soğuk bir hava olmasına rağmen kiminiz karlı bölgelerden geldiniz. Bugün burada yine sizler konuşacaksınız. Sizleri dinleyeceğiz. İsteklerinizi, taleplerinizi ve önerilerinizi dinleyeceğiz. Başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimizle birlikte sizden gelen talep ve önerileri not alarak gerekli değerlendirmeleri hemen yapacağız. Yaptığımız hizmetleri anlatarak zamanınızı almak istemiyorum. Çünkü İlçe merkezi ve diğer mahallelerde yapılan hizmetlerin geneline yakınını görüyorsunuz. Toplantıya iştirak ettiğiniz için meclis üyelerimize ve siz muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE BEKLİYORUZ

Tek tek söz alan muhtarlar mahallelerinde bulunan eksiklikleri ve yapılması gerekenleri anlattılar. Ağırlığı asfalt, kilitli parke taşı, spor kompleksi, düğün, nişan ve mevlit gibi etkinliklerin yapılabileceği kapalı ve açık alanlar, park, elektrik ve telefon direkleri gibi sorunlar oldu. Bazı hizmetlerin hava şartları nedeniyle bekletildiğini belirten muhtarların geneli biz sizin göreve geldiğiniz 6 aylık dönemden memnunuz. Altı aylık dönemde gelen hizmetlerin devamını önümüzdeki süreçte bekliyoruz. Eksiklerimizi isteklerimizi yazılı olarak verdik ama burada sözlüde dile getirelim. Şuana kadar gelen hizmetlerden dolayı sayın başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz” dediler.

ELİMİZDE KİLİTLİ PARKE TAŞI VAR

Muhtarların istek ve önerilerini kendisi de tek tek not alan Başkan İrban, “ Burada masaya yatırılan sorunların birçoğunu bizlerde biliyor ve yakından takip ederek ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Kilitli parke taşı talebi olan muhtarlarımız var. Biz göreve geldikten sonra 70 bin metre kare kilitli parke taşı döşedik ve 70 bin metre karelik yeni bir ihale yaparak kilitli parke taşı döşemesi yapıyoruz. Kilitli parke taşı elimizde var. İlçe merkezi ve mahallelerde 5 adet kilitli parke taşı ekibi farklı bölgelerde çalışıyor. Yağışlar diner dinmez bir çok yolda stabilize çalışması yapıyoruz. Park isteklerinizi de biliyoruz, göreve geldikten sonra bir çok mahallemize park yaptık. Hava şartlarına rağmen şuan bile yapmaya devam ediyoruz. Düğün mevlit gibi etkinliklerin yapılabileceği yerler talep ediyorsunuz. Evet bu konuda çalışmalarımız var. Olmayan ve nüfusu yoğun olan bölgelerden başlayarak bu hizmeti de yerine getireceğiz. Beldelerde bulunan spor sahalarını sizlerin de dediği gibi gerçekten atıl durumdalar. Oysa buraları devletimiz çok paralar harcayarak yaptı. Biz gerekli çalışmayı yaparak buraları atıl durumdan kurtarıp halkımızın hizmetine tekrar sunacağız” dedi.

“YAZBOZ TAHTASI GİBİ OLMASIN”

İlçe merkezinde sıcak asfalt yapılan bazı bölgelerde gecikmeler olduğunu ve vatandaşın çamurda kaldığını belirten Başkan İrban, “Stabilize çalışmasını yapar yapmaz hemen asfalt döküp geçerdik ama su şebekelerinde değişmeler, elektrik hatlarının alta alınması gibi çalışmalar yapıldı. Yazboz tahtası gibi olmasın. Biz döküp başkaları çalışma yapmak için bozmasın diye gecikme oldu. Önümüzdeki günlerde sıcak asfalt yapılan yollarımıza aşınma asfaltı dediğimiz bir kat asfalt daha atacağız ”şeklinde konuştu.