Arasta Çarşısı “İşte budur” dedirtecek

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Arasta Çarşısının ilk görselini sosyal medya hesabından paylaştı. İşlek’in paylaşımının ardından Arasta Çarşısının yenilenmesiyle, ilçemizin çehresinin tamamen değişeceği gözler önüne serildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

İŞTE ARASTANIN İLK GÖRSELİ

Adeta ilçemizin kanayan yarası haline gelen, tüm siyasi parti adaylarının seçim kitapçığındaki vaatleri arasında yer alan Arasta Çarşısı için nihayet somut adımlar atılmaya başlandı. Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek’inde seçim kitapçığında yer alan Arasta Çarşısı için çalışmalar devam ediyor. Başkan İşlek, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından Arasta Çarşısının ilk görselini paylaştı. İşlek paylaşımında, “Çok az kaldı. Kabuğumuzu kırmaya, el ele verip zorlukları aşmaya, en değerlimiz olan ilçemiz hakkında 7 düvele "işte budur" dedirtmeye. Çok Az kaldı.”  İfadelerini kullandı.

TÜRKİYE DE BİR İLK OLACAK

Arastada bulunan esnafın 2 sezon kaybetmemesi amacıyla Eylül’de yıkımına başlanacak Arasta Çarşısı için daha önce yapmış olduğu toplantıda Başkan İşlek, “Orta tarafta devasa bir meydan ve yaşayan bir alışveriş çarşısı olacak. Bütün dükkanlar orta bölüme doğru bakacak. Orta bölüm bütün Korkuteli’nin toplanma merkezi olacak. 1 Ocak’ta  Türkiye’nin en iyi meydanına sahip, 16 dönüm meydana sahip Selçuklu mimarisi ile yapılmış bir arasta olacak. Türkiye de bir ilk olacak. Arastanın tam ortasında 125 metre direkle Türk Bayrağı dikeceğiz. Türkiye rekorunu biz kıracağız. Türkiye’nin en büyük bayrağı da Korkuteli’de olacak.” demişti.