Başkan Gökce, “ Aynı Gemi’nin içindeyiz”

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce Mahalle Muhtarları ve Korkuteli Belediye Meclis Üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Sandıklı May Otelde gerçekleşen toplantıya Korkuteli Belediye Başkan Yardımcıları Metin Aslan, Süleyman Memioğlu, Muhtarlar ve Meclis üyelerinin geneli katıldı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen toplantıda kısa bir konuşma yapan Başkan Gökce, “ Buraya problemleri ve hizmetleri anlatmak, tartışmak değil, iki günde olsa nefes almaya geldik. İki günün ardından hepimizi yoğun bir çalışma temposuna devam edeceğiz” dedi. “İş zamanı iş, dinlenme zamanı dinlenme” şeklinde sözlerini sürdüren Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, “ Sizler ve bizler aynı geminin içinde bulunuyoruz. Vatandaşlar sandıkta sizleri ve bizleri tercih etti. Bizi hizmet etmek ve hizmetlere aracılık etmemiz için görevlendirdi.2014 yılında göreve geldiğimiz zaman özellikle meclisimizde bir takım tartışmalar yaşandı.” Gökce “Bu tartışmaların en iyi hizmeti getirmek için yapıldığına inanıyorum. Zaman ilerledikçe hepimiz hizmetlere daha çok odaklandık” şeklinde konuştu.Herkesin siyasi bir görüşü olduğunu ve buna saygı duyulması gerektiğini ifade eden Başkan Gökce, “ Siyaset adına tartışmak, bazı şeylere siyaset adına karşı çıkmanın mantıksız olduğunu ve biliyoruz. Hepimiz gelip geçiciyiz. Önemli olan görev süremizce en iyi hizmeti vermek ve hoş bir seda bırakmaktır. İlçemizde siyaset kırıcı olmadan yapılıyor. Örnek teşkil ediyor. Bu örnek siyasette hepimizin katkısı var. Lütfen bu güzelliği bozmadan hizmet etmeye devam edelim ve Korkuteli olarak örnek olalım” dedi.

 

 

“Hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de ilçe Belediyelerinin sıkıntıları var.”

 

Gökce “Devletin, Büyükşehir’in ve İlçelerin yaptığı hizmetler var. Her zaman söylüyorum ve yine söyleyeceğim. Büyükşehir yasasıyla yeni bir sisteme geçildi. Hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de ilçe Belediyelerinin sıkıntıları var.640 km bir sahili olan Büyükşehirde veya Antalya’nın en büyük yüz ölçümüne sahip olan ilçemizde yapılan hizmetler göze fazla görünmüyor. Biz sızlanmadan, bir şeylerin arkasına sığınmadan en iyi hizmeti yapmaya gayret gösteriyoruz. İmkanlarımız ortadadır. İmkanlar iyi olsa inanın bir çok hizmet 6 ayda tamamlanır” diyen Başkan Gökce, “ Hizmetlerin gecikmesinde en büyük sıkıntıyı çekenlerin başında siz muhtarlarımız ve meclis üyelerimiz geliyor. Çünkü sizler hizmette köprü vazifesi görüyorsunuz ve vatandaşla yüz yüze geliyorsunuz. Belki önümüzde seçimlerde bir çocuğumuz görevde olmayacak. Önemli olan görevdeyken birlik beraberlik içinde ilçemize en iyi hizmeti vermek ve verilmesini sağlamaktır. Bizden sonrakilere iyi bir örnek olarak, iyi bir miras bırakmalıyız. İki günlük tatilimize katılımlarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler ve bizler siyasi görüşü ne olursa olsun hizmette bir araya gelebileceğimizi gösteriyoruz” dedi. Başkan Gökce daha sonra meclis üyeleri ve muhtarları fikirlerini söylemeleri için kürsüye davet etti.

Muhtarlarda konuştu

Yeşiloba mahalle Muhtarı ve Korkuteli Muhtarlar Derneği Başkanı olarak söz alan Ahmet Uysal, böyle bir organizasyonun düzenleyen Başkan Gökce’ye muhtarlar  ve eşleri adına teşekkür ettiğini ifade etti. Büyükşehir yasıyla geçiş süreci yaşandığının altını çizen Uysal, geçiş sürecinin geride kaldığını, geri kalan iki yılda en iyi hizmeti getirmek zorunda olduklarını söyledi. Uysal, “ Üç yıl geride kaldı. Önümüze bakalım ve en iyi hizmeti getirelim. Hizmet gitmeyen veya çok az hizmet gitmiş mahallelerimize daha fazla hizmet gitmesini sağlamalıyız” dedi. Uysal’ın konuşmasından sonra söz alan Başkan Gökce, “ Tekrar tekrar belirteyim. Asla ve asla mazeretlerin arkasına sığınmam. Sizlerinde bildiği gibi geçtiğimiz sürede imkanlarımız ve gücümüz ortadaydı. Mahallelerimize ve ilçe merkezine en iyi hizmeti götürmeye çalıştık. Dediğiniz gibi bazılarına fazla, bazılarına eksik hizmetler yapıldı. Geçtiğimiz yıl meclis olarak iş makinelerimizi aldık, Kredi kullandık ve arsa satışı yaptık. Nerelere ve nasıl hizmetler götürüleceği konusunda en kısa zamanda sizlerle bir araya geleceğiz. Bu koordinasyonu birlikte yapacağız” şeklinde konuştu. Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Korkuteli Meclis Üyesi ve Grup sözcüsü Hasan Ali İrban Başkan Gökce’nin konuşmasına katıldığını belirtti. Büyükşehir yasasıyla birlikte geçiş süreci yaşandığını belirten İrban, “ Hepimiz ilçemize hizmet için görevlendirildik. Hizmet yapacaksak el birliği ile yapmamız gerekir. Farklı siyasi düşüncelerimiz olabilir. Her yiğidin yoğurt yiyişi vardır ancak önümüzdeki iki yılda hoş sedalar bırakmalıyız. Başkanımız Sayın Gökce’nin de belirttiği gibi Korkuteli’nde örnek olacak siyaset yapıyoruz. Mecliste birçok maddeyi oy birliği ile geçiriyoruz ”dedi.