Başpehlivan GÜRBÜZ

Korkuteli Belediyesi’nin Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin 28.si dün tamamlandı. Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Orhan Okulu ile Finale kalan Ali Gürbüz Başpehlivan oldu. Korkuteli Güreşlerinin ağası Baturalp Turizm'in sahibi İmecik Yayla Şenlikleri Ağası Hamdi Sarıca, ihaleyi tekrar 200 Bin TL ödeyerek aldı

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Baba ocağında başpehlivan oldu

 

Korkutelililerin merakla ve heyecanla beklediği Korkuteli Belediyesi’nin Şehzade Korkut Yaz Şenlikleri ve Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin 28.si dün tamamlandı. Pazar günü sabah saat 09.30’da başlayan güreşler kıran kırana gerçekleşen müsabakalar nedeni ile akşam 21.00 civarında bitti. Güreşleri binlerce Korkuteli ve çevre ilçe ve illerden gelen güreş severler izledi. Antalya Protokol listesi de adeta Korkuteli’ne akın ederek güreşlerde seyirci olarak yer aldılar. Korkuteli Belediyesi’nin Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 28.si dün tamamlandı. Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Orhan Okulu  ile Finale kalan Ali Gürbüz  Başpehlivan oldu. Korkuteli Güreşlerinin ağası Baturalp Turizm'in sahibi İmecik Yayla Şenlikleri Ağası Hamdi Sarıca, ihaleyi tekrar 200 Bin TL ödeyerek oldu. Ağalığı geçen sene 150 bin TL’ye alan Sarıca bu yıl yine bir rekor kırdı.

 

Bayraklarla yürüdüler

 

Korkutelililerin büyük bir heyecan ile bekledikleri başpehlivanlık güreşlerinden ise başpehlivan olarak Ali Gürbüz çıktı. Finalde karşı karşıya gelen uzun süre birbirlerine yenişemeyen Orhan Okulu ve Ali Gürbüz karşılaşmasında galip Ali Gürbüz oldu. Gürbüz ve Okulu yaklaşık olarak yetmiş dakika güreştiler. Havanın kararması nedeni ile güreş severler karşılamayı zorlukla izlediler. Gürbüz’ün Okulu’yu puanlamada yenmesinden sonra saha Ali Gürbüz taraftarlarının adeta hücumuna uğradı. Güreş severler Dakikalarca Ali Ali sloganı attılar. Kürsüye çıkmak istemeyen Okulu’yu Ali Gürbüz ikna etti. Gürbüz taraftarlarına “Burada bugün Orhan kardeşimi ben yendim o da yarın beni yenebilir. Herkese teşekkür ediyorum” dedi. Güreşler öncesi son günlerde yaşanan terör olaylarını ve 15 Temmuz’da yapılmak istenen darbe girişimini protesto eden tertip komitesi ve Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Hamdi Sarıca ile güreşçiler ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüş yaptılar.