Bayram boyunca 560 araç sorgulandı

09 Ağustos - 14 Ağustos tarihleri arasında ilçemizde altı ekiple uygulama yapan Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri bayram boyunca ilçe giriş ve çıkışlarında toplam 560 aracı sorguladılar.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

 100’DEN FAZLA ARACA CEZA YAZILDI

 09-14 Ağustos arasında Kurban Bayramı tatili süresince, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesini sağlamak amacıyla, özellikle bayram öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde sıklaştırılan trafik denetimlerinde tatil yolundaki sürücülere uyarılarda bulunuldu. Bayram boyunca ilçemiz Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri altı ekiple iş başındaydılar. Ekipler bayram boyunca ilçe giriş ve çıkışlarında ve ilçenin önemli kavşak noktalarında toplamda 560 araç sorguladılar. 560 araçtan 100 tanesine ceza tescil plakasına ceza yazıldı. 50 araç sürücüsünün cezaları yüzüne okundu.

 

HERHANGİ BİR KAZA YAŞANMADI

Cezaların çoğu radara takılan, hız limitini aşan araçlara yazıldı. Sorgusu yapılan 560 aracın büyük çoğunluğu, şehir içi yolcu ve turist taşımacılığı yapan büyük otobüsler oldu. Daha sonra onları motosikletler takip etti. Ekipler, evrakları eksik olan, araç sürücülerine, kasksız motosiklet kullanıcılarına ceza kestiler. Denetimlerde araç sürücülerinin emniyet kemeri, azami hız ve benzer konulara dikkat edilirken çevirme ekiplerinin bulunduğu “Yaşam Tüneli” adı verilen noktada araç sürücüleri durdurularak yüz yüze iletişim kurulup uzun yoldan gelen sürücülerin dinlendirilmeleri söylendi. Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri kendi bölgelerinde herhangi bir kaza yaşanmadığını huzurlu bir bayram geçtiğini belirttiler.