Bazı pazarcılar pazaryerinin taşınmasına tepki gösterdi

İlçemizde kullanılmakta olan Turgut Manavoğlu Kapalı Pazar yerinin Riskli yapı raporu bulunması sebebi ile taşınmasına karar verilmesinin ardından Korkuteli Belediyesi tarafından Uzunoluk Mahallesi’nde yeni pazar yeri kullanıma hazır hale getirildi. Yeni Pazar yeri ile ilgili dün gerçekleştirilmesi beklenen kura çekiminde bazı pazarcılar pazaryerinin taşınmasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

NOTER HUZURUNDA YAPILMASINI İSTEDİLER

İlçemizde bulunan Turgut Manavoğlu Kapalı Pazaryerinin Riskli yapı raporunun bulunması sebebiyle geçtiğimiz aylarda pazaryeri taşıma komisyonunun kararıyla içerisinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birçok kurumun da imzasıyla taşınmasına karar verilmişti. Dün yeni yapılan pazaryerinin kura çekimleri için hazırlıklar yapıldı. Uzunoluk Mahallesi 1406 sokakta bulunan 1067 ve 1061 adada pazarcılar için hazırlanan yeni yerde gerçekleştirilecek kura çekimi öncesinde bazı pazarcılar Turgut Manavoğlu Kapalı Pazar yerinin yıkılmasını istemediklerini belirterek, yeni yapılan yer için kuraya katılmayacaklarını ifade ettiler. Bazı pazarcılar ise kura çekiminin noter huzurunda yapılmamasına tepki gösterdiler.

 

SIK SIK SOSYAL MESAFE UYARISI YAPILDI

Pazarcı esnafı kura çekimi için toplandıkları alanda kuraya katılmak istemediklerini ifade ederek Belediye Başkanı Ömer İşlek’le görüşmek istediklerini sık sık ifade ettiler. Emniyet güçleri protestolar karşısında sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu. Korkutelili pazarcı esnafı dışında özellikle dışardaki illerden gelen pazarcıların tepkisi yoğundu.

 

 

ESNAF OLAYSIZ BİR ŞEKİLDE DAĞILDI

Daha sonra Belediye görevlileri kura çekiminin Belediye Düğün Salonunda yapılacağını duyurdu. Ardından saat:17.00 sıralarında Belediye Düğün Salonu önünde toplanan pazarcı esnafı kura çekimine katılmak istemedi. Burada kısa süre bekleyen pazarcı esnafı kura çekimine katılmayarak olaysız bir şekilde dağıldı.

 

KURALAR YÖNETMELİĞE UYGUN ŞEKİLDE ÇEKİLDİ

Korkuteli Belediye ekipleri, dışarıya sinevizyon sistemi kurarak 264 esnafın ismini okuyarak kura çekimine davet etti. Belediye Düğün Salonu içerisinde 264 esnafın ismi tek tek okundu. Kura çekimine hiçbir esnaf katılmayınca Belediye ekipleri, esnafların kuralarını kendileri çekerek Türkiye Cumhuriyet’i Pazaryeri yönetmeliğine uygun bir şekilde kura çekimini gerçekleştirdi. Kura çekimi geç saatlere kadar devam etti.

 

BELEDİYEDE NOTER İLE GÖRÜŞTÜ

Belediye yetkililerden aldığımız bilgilere göre belediyede kura çekiminin noter huzurunda yapılması için ilk adım attı. Bu süreç öncesinde Korkuteli Belediyesi ilçemizde bulunan 3 noterle de görüşerek kura çekimlerini yapmalarını istedi. Ancak, noterler iş yoğunluğu ve eleman eksikliğinden dolayı kura çekimlerine katılamayacakları bildirdiler. Bunun üzerine Belediye yetkilileri Antalya Noterler Birliğine noter atanması için yazı yazmış ancak Korkuteli’de ki üç noter aynı sebepten dolayı kura çekimine katılmayacaklarını belirttiklerinden dolayı kura çekimi noter huzurunda yapılamadı.