Belediye ve TAP’ dan pil eğitim semineri

Korkuteli Belediyesi Meclis Salonunda Atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda öğretmenlere seminer verildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Korkuteli Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve Korkuteli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen ‘Eğitimcilerin Eğitimi’ adlı seminere; Korkuteli merkez ve mahallelerde bulunan okulların öğretmenleri katıldı. TAP kuruluşu bünyesinde görev alan çevre mühendisi Rumeysa Ercan tarafından öğretmenlere yapılan sunumda, pillerin tanımı, türleri, kullanım şekilleri, atık pil kavramı, atık pillerin doğaya verdiği zararlar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca  toplama alanları, bertaraf ve geri dönüşümleri nasıl olmalı anlatıldı. Ayrıca; okullarda yapılması planlanan atık pil toplama kampanyası hakkında da öğretmenlere bilgi verildi. Okullarımızda öğrencilerimiz tarafından biriktirilen atık pillerin çöpe gitmemesi için, okullara dağıtılan atık pil kutularının birer sahibi olmalıdır’ diyen Ercan, öğretmenlere özellikle bu konuda uyarılarda bulundu.

Okullar arasında atık pil yarışması yapılacak

Okullar arası düzenlenen ödüllü atık pil yarışmasının 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı içerisinde, 15 Ekim-30 Nisan arasında olduğunu ve en çok atık pil biriktiren okula ödül verileceğinden bahseden TAP yetkilisi, bu konu hakkında özellikle öğretmenlerin teşvik ve yol gösterici olması gerektiğini söyledi. Öğrencileri atık pil toplamaya teşvik edici bu tür projelerde görev almanın önemini belirten Korkuteli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Recep Şahin, pillerin doğaya verdiği zararın çok yüksek boyutta olduğunu bu nedenle herkesin duyarlı davranması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, pillerin kesinlikle, toprak ve suya karışmamasını sağlayabilmenin temel amaç olduğu, pillerin toprak ve suyla karışması durumunda yaşanan tehlikelere değinen Şahin, “Doğaya atılan piller toprak yapısını bozuyor, suları kirletiyor. Deniz canlılarının kimyasal madde alması durumunda besin piramidi aracılığıyla insana bulaşıyor ”dedi.

“Piller kesinlikle, toprak ve suya karışmamalı”

Piller yapısında yarı ağır metaller ve kimyasallar bulundurduğu için atık halde bekletilen pil, kimyasal bir tehlike haline gelmektedir. Bu yüzden kullanılmayan elektronik cihazlardaki pillerin bile bir ömrü olduğundan, satın alınan pillerin son kullanma tarihi konusunda dikkatli olunması gerekiyor” diyen Korkuteli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Recep Şahin, önemli olan doğanın korunması olduğu ve bunun bilincinde olmanın önem taşıdığının altını çizdi. Verilen seminere katılarak öğretmenlere sunumda bulunarak bilgiler aktaran TAP kuruluşu bünyesinde görev alan çevre mühendisi Rumeysa Ercan teşekkür eden Şahin, Korkuteli Belediyesi olarak okullara ve resmi dairelere atık pil kutuları dağıttıklarını, bu kapsamda İlçede bulunan okullarda Korkuteli Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Çevre Mühendisi Aslı Gezer tarafından seminerler verildiğini söyledi. Seminer sonunda öğretmenlere, atık pil kutuları, CD’, broşür ve afiş dağıtıldı.