“Borçsuz Bir Belediyeyiz”

Korkuteli Belediyesi Haziran ayı olağan toplantısında belediye borçlarını tek tek okuyarak, İlçede halk arasında Korkuteli Belediyesinin borç batağında olduğuna dair yanlış söylentilerin dolaştığını belirten Başkan Gökce, “Borcumuz devede kulak kalır” dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Nisan ayı meclisinde Ak Parti üyeleri tarafından verilen yazılı soru önergesi sonrası Korkuteli Belediyesinin borçlarını okudu. Kurumun borcu olduğu yönündeki iddialara cevap veren Başkan Gökce, “Borcumuz devede kulak kalır” dedi.

Korkuteli Belediyesi Haziran ayı olağan toplantısında belediye borçlarını tek tek okuyarak,

İlçede halk arasında Korkuteli Belediyesinin borç batağında olduğuna dair yanlış söylentilerin dolaştığını belirten Başkan Gökce,  “Biz Korkuteli Belediyesi’nin şeffaf bir belediye olmasından yanayız. Bu konuda halkımızdan gizlimiz saklımız yok. Belediyemizin hiçbir resmi kuruma borcu yoktur. Yine belediyemiz iller bankasından aldığı krediler karşılığında

Bir milyon 867 Bin tl’lik borcu var. Bunun yanında Temizlik ve Akaryakıt borçlarının da aylık olarak ödendiğini söyledi. Başkan Gökce, Korkuteli Belediyesi olarak kasamızda 633 Bin TL bir paranın olduğunu, kamuoyunda Korkuteli Belediyesinin 5-6 Milyon gibi büyük bir rakamda bir borcun olmadığını ifade etti.

Başkan Gökçe, Korkuteli Belediyesini SGK’ya, Vergi dairesine ve işçiye borcu yok. Bunun yanında Devlet dairelerine de borcumuz yok. Şuan Korkuteli Belediyesi 62 Personel, 70 kadrolu işçi ve 186 Taşaron işçi ile ilçeye hizmet ettiğini söyledi.

Yine belediyemizin süren çalışmaları için borcu vardır. Korkuteli Belediyesi olarak Toplam borcumuz Bir milyon 867 Bin TL’dir. Bu diğer belediyelerle karşılaştırıldığında devde kulak kalır. Yani Antalya Büyükşehir, Elmalı ve çevre belediyelerin borcu göz önüne alındığında borcumuz yok denecek kadar azdır” diye konuştu.

Bizim Araç Almak İçin Talep Ettiğimiz Kredi Engellendi

Korkuteli Belediyesi olarak ilçeye hizmet etmek için çalışmakta olduklarını söyleyen Başkan Hasan Gökce, Çevre belediyelerden gelen iş makinelerinin envanterini çıkardık. Bir çok iş makinesi yaşlı olduğu için hurdaya ayırdık ve satacağız. Elimizdeki mevcut araçlarımızın yanına birkaç iş makinası alarak mahallelerde çalışmalara başlamamız gerekiyor. Ama şuan bunları alamadığımız için işe başlayamadık. Korkuteli Belediye olarak kiralama yöntemine gidereceğiz” dedi.

 

Başkan yardımcısı maaşı gülünç rakam

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Meclis toplantısında oy çokluğu ile alınacak kararlar vardır. Sonuç olaraktan kabul edilir. Ancak Belediye Başkan yardımcısı arkadaşımız her gün 8-5 mesai yapacak. Resmi belgelere imza atacak. Meclis olarak alacağı rakamın Belediye Başkanı maaşının 3’te 2’sini alması yönünde olmasıydı. Maaş konusunda bende oy çokluğuna uyuyorum. Ama merak ettiğim diğer bir hususu buradan sormak istiyorum. Yeni görevlendirilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu’nun ne kadar maaş aldığının açıklanmasını istiyorum” dedi.

Önümüzdeki 5 yıl içinde sosyal ve kültürel projelerin yanı sıra ilçemizin kaderini değiştirecek önemli projeleri hayata geçireceğiz diyen Başkan Gökce, Bunun için mecliste uyum içinde çalışmamız gerekiyor. Büyükşehir ile ilçe belediyesinin uyumlu olmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Yatırımlarımız Devam Edecek

Bundan sonraki süreçte de yeni projelerle çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Gökce, hizmet sevdalısı bir belediye başkanı olarak vatandaşlardan gelecek talepler yönünde yatırımlarını sürdüreceklerini ifade etti.

Gökce,  5 yıldan bu yana yapılan hizmetlerde kendi özkaynaklarını kullandıklarını belirterek, “Gururla söyleyebilirim ki bugün borçsuz bir belediyeyiz. Verdiğimiz sözlerin yerine getirmiş olmanın rahatlığı var içimde. Şuan Korkuteli Belediyesi 62 Personel, 70 kadrolu işçi ve 186 Taşaron işçi ile ilçeye hizmet ettiğini  ve bu ekiplerle hizmetlere devam edecek” dedi.