Cumhur İttifakında Aday: İşlek

Ak Parti ve MHP arasındaki ittifak görüşmeleri geçtiğimiz ay netleşmiş, MHP Antalya’da Ak Parti Adayı Menderes Türel’i destekleme kararı almıştı. Korkuteli’de de Hasan Ali İrban’ın adaylığına kesin gözü ile bakılırken, hafta sonu MHP cephesinden yapılan bilgilendirme ile ilçede Cumhur İttifakı Adayının MHP Belediye Başkan Adayı Ömer İşlek olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

RESMİ AÇIKLAMA 24 OCAK’TA

AK Parti ile yerel yönetimlerde de Cumhur İttifakı’nı devam ettiren MHP, Antalya’da Ak Parti Adayı Menderes Türel’i destekleme kararı almış ve aday çıkarmayacağını açıklamıştı. İlçeler de ise görüşmeler sürüyor ancak Korkuteli’de mevcut Belediye Başkanı Hasan Ali İrban ismine kesin gözü ile bakılıyordu. Geçtiğimiz hafta sonu siyasi kulislerdeki Korkuteli’de Cumhur İttifakı adayı, MHP Belediye Başkan Adayı Ömer İşlek yönündeki iddialar ilçe siyasetini hareketlendirdi. Akşamüzeri kendilerine bu yönde bilgi gelmediğini ancak dedikoduların olduğunu söyleyen MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev geç saatlerde bilgilendirme yaptı.

“İL BAŞKANLIĞINDAN TEBLİĞ EDİLDİ”

İddiaların doğru olduğunu söyleyen Yapılmışev; Cumhur İttifakı’nın Korkuteli Adayının Ömer İşlek olduğunu ve kendilerine il başkanlığı tarafından tebliğ edildiğini belirtti. Yapılmışev resmi açıklamanın ise 24 Ocak Perşembe günü Ankara aday tanıtım toplantısında yapılacağını belirtti. MHP bugüne kadar açıkladığı 712 belediyenin ardından geriye kalan 220 belediyeyi de açıklayacak. MHP aday tanıtımını ise 24 Ocak’ta Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirecek. Korkuteli Adayı Ömer İşlek’in 27 Ocak’ta Antalya’ya gelmesi beklenen Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da Cumhur İttifakı adayı olarak açıklanması bekleniyo