Damlama sulama projesi sınıfta kaldı

Geçtiğimiz günlerde Korkuteli Kapalı Dev¬re Sulama Sistemi projesi adeta çökmüştü. İmrahor Mahallesi’nde bulunan binlik diye tabir edilen boru patlamıştı. Korkutelili vatandaşlar şimdi Aşağıpazar Mahallesinde boru patlarsa ne yaparız diye soruyorlar

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

 

Aşağıpazar’da tehlike oluşturur

 

Geçen yıl Korkutelili üreticiler damlama sulama sisteminden şikayetçi olmuşlar. Meyvelerin gerekli suyu alamadığını iddia etmişlerdi. Geçtiğimiz günlerde Korkuteli Kapalı Dev­re Sulama Sistemi projesi adeta çökmüştü. İmrahor  Mahallesinde bulunan binlik diye tabir edilen boru patlamıştı. Korkutelili vatandaşlar şimdi Aşağıpazar Mahallesinde boru patlarsa ne yaparız diye soruyorlar. Korkutelili vatandaşlar “Geçtiğimiz günlerde Sulama sezonu öncesinde İmrahor mahalle­sindeki binlik boru patlamıştı. Borunun patlamasıyla su kargalık deresine akmıştı. Şimdi aynı şey eğer Aşağıpazar’da olursa can ve mal kaybı yaşanır. Korkuteli sulama birliği konu ile ilgileniyor. Ancak DSİ bölge Müdürlüğünün konu ile ilgilenmesi lazım. Sistemi yapan firma ile de projede hata var mı diye masaya oturmalı. Varsa proje acilen yenilenmeli” şeklinde konuştular.

 

Meyvelere su veremiyoruz

 

Korkutelili ve vatandaşlar ayrıca bu sistem yüzünden geçen yıl da gerekli ve yeterli sulamayı gerçekleştirmediklerini ifade ederek “Bu yılda bu sistem arızları nedeni ile istediğimiz sulama gerçekleşmedi. Hem yağan yağmurlar hem de patlama riski nedeni ile su verilmediği iddiaları ortada dolaşıyor. Bu yıl da meyveden umudumuzu keseceğiz galiba. Bu projeyi gerçekleştiren firma ve DSİ bu konuda ne diyecek bilmiyoruz. Burada olan üreticiyle oluyor. Korkuteli’nin yüzü asrın en büyük projesi denilen Kapalı Dev­re Sulama Sistemi projesi ile yüzü gülmedi. Şimdi su damlama sulama ile verilmediği gibi eski sisteminden ortadan kalkması nedeni de su alamıyor. Vatandaşın bu zararını kim karşılayacak? Bizim mağduriyetimize acilen çözüm bulunmasını istiyoruz. Siyasilerde bu konuya acilen el atmalı” şeklinde konuştular.