Ercenk “F tipi yapılanma var demiştik”

CHP Antalya eski milletvekili Tuncay Ercenk ve CHP Basından sorumlu Korkuteli İlçe Başkan Yardımcısı Emel Küçükkavukçu Cumartesi günü gazetemizi ziyaret etti. Son dönemde yaşanan üzücü olaylar sohbetin ana konusu oldu

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

En ağır darbeyi sol aldı

 

Cumartesi günü Korkuteli siyasileri ağırladı. CHP Antalya eski milletvekili Tuncay Ercenk ve CHP Basından sorumlu Korkuteli İlçe Başkan Yardımcısı Emel Küçükkavukçu Cumartesi günü gazetemizi ziyaret etti. Son dönemde yaşanan üzücü olaylar sohbetin ana konusu oldu. Ercenk “Hiçbir darbeyi onaylamamız mümkün değildir. Ülkemizde yaşanan olayları şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bugüne kadar darbelerde en ağır acıyı yaşayan Türk solu olmuştur. Bu nedenle darbeyi onaylamamız beklenemez. En son 1980 darbesinde sol ağır ve acı olaylara maruz kalmıştır. Diğer görüşlerde elbette acılar yaşamıştır. Ancak sol görüşün yaşadıklarının yanında az kalır. Ülkemiz demokratik olarak büyük bir sınav vermiş ve kazanmıştır” şeklinde konuştu.

 

2005 yılında uyarmıştık

 

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Antalya eski milletvekili Tuncay Ercenk yaptığı ziyarette ayrıca “Bakınız bugün fetö diye adlandırılan bu örgütle ilgili tehlikeyi ilk olarak dillendiren parti CHP’dir. Eğer meclis tutanaklarına bakılırsa ben vekilliğim dönemimde yaptığım bir konuşmada bu yapılanmanın ne kadar tehlikeli olduğunu dile getirmişti. 2005 senesinde devlet içerisinde f tipi yapılanma var demiştik. Bugün bu gün yüzüne çıkmıştır. Şimdi bizlerin aklında bir soru vardır. Hükümetimiz fetö örgüt üyelerinin devletin önemli mevkilerine gelmelerini sağlayanlarla  mücadele edecek midir? Kimler bunları üst kademeler önermiştir. Halk mı seçmiştir bu örgüt üyelerini o mevkilere. Tabi ki  hayır. Acil olarak bunlar tespit edilmelidir. Atatürkçü subaylar neden zamanında bu örgüt üyesi kişilere yer açmak için görevlerinden edilmiştir? Hükümetten bunların yanıtını bekliyoruz” dedi.