Gelirimiz yeterli krediye gerek yok

Korkuteli Sulama Birliği Genel Kurulu gerçekleşti. 2014 yılı gider- gelir bütçesi, ücret tarifesi, ceza tarifesi ve kredi kullanımı yetkisi görüşüldü. Elde edilecek gelirin yeterli olacağı kanaatiyle kredi kullanım yetkisi içeren madde kabul edilmezken, diğer maddeler kabul edilerek onaylandı. Başkan, “Gerekli hesaplamalarımız yaptık. Gelir yeterli olduğu krediye gerek yok denildi” şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Korkuteli Sulama Birliği 2013 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu dün Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Başkan Dursun Demir’in hazır bulunduğu toplantıya önceki dönem Başkanı Kemal Öztepe de katılırken yelerin çoğunluğu hazır bulundu. 2014 yılı tahmini gider bütçesi, tahmini gelir bütçesi, dekar başına ücret tarifesi, kurallara uymayanlara verilecek ceza tarifesi görüşüldü.

 

En fazla dikkat çeken madde ise Kapalı Devre Sulama Projesi İnşaatı için gerektiğinde kredi kullanma yetkisinin istenmesi oldu. Gider- gelir bütçesi, ücret tarifesi ile ceza tarifesi oy birliği ile kabul edildi. Kredi kullanma yetkisini içeren made ise elde edilecek gelirin yeterli olacağı kanaatiyle kabul edilmedi. Buna göre Damlama ve salma sulama ücreti dekar başına 35 TL belirlendi.

 

Kapalı Devre Sulama Projesi İnşaatı için de ek olarak dekar başına 20 TL. katılım ücreti ön görüldü. Kurallara uymayanlara kesilecek cezası da dekar başına belirlenen 35 TL.’lik ücretin iki katı 70 TL. olarak karar alındı. Ücretler ve kredi yetkisinin reddi ile ilgili görüşlerini aldığımız Başkan Dursun Demir, “Gerekli hesaplamalarımız yaptık. Gelir yeterli olduğu için kredi yetkisini kabul etmedik. Yani gelirimiz yeterli krediye gerek yok denildi” şeklinde konuştu.