İki Madde Hariç Oy birliği

Korkuteli Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün Korkuteli Belediye Hizmet Binası’nda yapıldı. Toplantıda açılış, dilek ve temenniler dışında 16 Gündem Maddesi görüşülürken usul tartışmaları meclise damgasını vurdu

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Korkuteli Belediye Meclisi Eylül 2014 Olağan Meclis toplantısını yapmak üzere dün saat 14.00’de Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda toplandı. Açılış, yoklama ve bir önceki karar özetlerinin okunması ile başlayan meclis, gündem maddelerini görüşülmesinden önce ek gündem maddelerinin konuşulmasıyla devam etti. Daha sonra Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce; “5 yıldır Korkuteli’nde görev yapan Kaymakamımız Erkan Karahan’ın Karaman Vali Yardımcılığı görevine tayini çıkmıştır. Kendisine Korkuteli’ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yerine gelecek olan ve daha önceki görev yeri Van Muradiye Kaymakamlığı olan Sayın Erol Tanrıkulu’na da yeni görev yeri olan Korkuteli’nde başarılar diliyorum. Hoş geldiniz diyoruz” dedi. Ayrıca Gökce hafta sonu yapılan etkinliklerle ilgili olarak; “Hafta sonu yaptığımız şenlikler için başta komite üyelerimize olmak üzere konser ve güreşlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yüksek katılımları için de halkımıza teşekkür ediyorum” dedi. Ek gündem maddesi olarak Özel Medi Yaşam Hastanesi’nin çatısının projeye uygun olmadığı ve projenin değiştirilerek yapılmış olan çatıya uygun olarak değiştirilmesi talebi ek gündem maddesi olarak meclise sunuldu. İkinci ek gündem maddesi ise güreşlerde başarılı olan 6 sporcunun ödüllendirilmesi ile ilgili konunu görüşülmesi konusu meclise sunuldu. Görüş beyan etmesi istenen Ak Parti sözcüsü Hasan Ali İrban; “Sayın Başkan canının istediği ek maddeyi oylamaya sunuyor istemediği maddeyi sunmuyorsunuz. Burada da canınız nasıl istiyorsa öyle yapın” dedi. Oylanmadan geçen ek gündem maddelerinin ardından asıl gündem maddelerine geçildi. Meclisin gündem maddelerinin görüşülüp sona ermesinden sonra ek gündem maddeleri de oylamaya sunuldu. Ak Parti gurubu tavır alarak görüş beyan etmedi ve oylamaya katılmadı. İşte gündem maddeleri ve alınan kararlar.

 

                                                                                                                                              

 

 “Emlak Şefliği’nin 31/07/2014 tarih ve 4061 sayı numaralı yazısına istinaden Plan Bütçe Komisyonun 2014/21 sayılı raporunun görüşülmesi” maddesi tartışmaya açıldığında Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün projesinin 6 – 7 milyon liralık bir maliyeti olduğu daha uygulanabilir bir dere ıslahı plan ve programının yapılması konusunda görüş birliğine varılırken Korkuteli’nde dere ıslahı konusunun önemli bir mesele olduğu hem görüntü kirliliği hem de taşkınların önüne geçilmesi konusu da dile getirildi. Başkan Gökce; “Konuyla ilgili Ak Partiden de yardım talebimiz var. Korkuteli’nin hayrına birlikte hareket etmek gerek” dedi.

 “Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 01/08/2014 tarih ve 4107 sayı numaralı yazısına istinaden Plan Bütçe Komisyonun 2014/22 sayılı raporunun görüşülmesi” Reklam ve ilan bedellerini araştırıp karara bağlayan Bütçe Komisyonunun kararı oy birliği ile geçti.

 “Emlak Şefliği’nin 23/07/2014 tarih ve 3970 sayı numaralı yazısına istinaden Plan Bütçe Komisyonun 2014/23 sayılı raporunun görüşülmesi” Mahalle ve beldelerin Korkuteli Belediyesi’ne geçmesi ile çalışmak için Korkuteli merkezine gelecek olan Mahalle ve beldelerdeki vatandaşların servisi konusunda Plan Bütçe Komisyonu işçilerin ücretsiz taşınmasına karar vermiş. Karar oylandı ve oy birliğiyle karara bağlandı.

“Emlak Şefliği’nin 03/06/2014 tarih ve 2739 sayı numaralı yazısına istinaden Plan Bütçe Komisyonun 2014/24  sayılı raporu ile Mülkiyet değerlendirme komisyonun 2014/25 sayılı raporlarının görüşülmesi” komisyonun belirlediği Küçükköy’de Dekar başına blirlenen 70 liralık ücret alınır kararı mecliste tüm guruplrın oy birliği ile kabul edildi.

“Korkuteli İlçesi Başpınar Mahallesi 29 nolu parsel hakkında Ese TORUN Vekili Funda YÖRÜK 29 parsel hakkında öneri plan ve ekleriyle ilave uygulama imar planı yapılması talebi ile ilgili, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, 04/08/2014 gün ve 4119 sayılı yazısının görüşülmesi” konusunda yapılan uzun tartışmaların neticesinde komisyona satış yetkisi verilerek Plan Bütçe komisyonuna kararın havale edilmesine karar verildi.

 “Süleyman YÜKSEL’in 25/08/2014 tarihli dilekçesine istinaden İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 25/08/2014 tarih ve 4555 sayı numaralı yazısının görüşülmesi” madde komisyona gönderildi

 “Ali Fahrettin SELÇUK,Veli Şemsettin SELÇUK’un 05/08/2014 tarih ve 2759 sayılı dilekçeye istinaden İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 28/08/2014 tarih ve 4635 sayı numaralı yazısının görüşülmesi” maddesi İmar komisyonuna gönderildi.

“İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 27/08/2014 tarih ve 4647 sayılı yazısına istinaden Köy ve Belde Tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen yerlerde listede belirtilen sokak ve cadde isimlerinin güncellenmesinin görüşülmesi” maddesi de İmar Komisyonuna gönderildi.

 “İlçemiz Uzunoluk Mahallesi,925 ada 08 parsel’de Nazmi KIVRAK adına kayıtlı taşınmaz üzerine yapılan inşaatın arka bahçe mesafesi ile ilgili, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 28/08/2014 tarih ve 4636 sayılı yazısının görüşülmesi.” Madde komisyona gönderildi

“İlçemize 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile mahalle olarak bağlanan köylerde parsellerin ifrazı için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 27/08/2014 tarih ve 4617 sayılı yazsının görüşülmesi” maddesi komisyona gönderildi.

 “5393 sayılı Kanunun 49 maddesi gereğince, Birim Müdürlüğü ve üstü yönetici kadrolarına atanan, Birim Müdürlerin Meclisin Bilgisine sunulması” maddesinde ise hazırlanan ve kurulan birimler ve müdürlerinin adı okundu. Daha kurulma aşamasında olan bazı birimlerin de olduğu açıklandı.

“Antalya 13.İcra Müdürlüğü’nün 23/01/2014 tarih ve 2014/658 sayılı dosyasının görüşülmesi.(06/01/2006 tarihinde Büyükköy Belediyesine ait ölümlü kaza yapan Kamyon Şoförü’ne verilen cezanın ödenmesine ilişkin) maddesi ise yine bir tartışmaya konu oldu ve meclise getirilmeye konu olacak bir mesele değil diyen Ak Parti ile bu belediyemize olmadık yerden çıkan bir borçtur. Bu borcu belediyenin arazilerinin takasıyla ödeyebiliriz. Nakit sıkıntısı yaşamayız bu da meclisi ilgilendirir bir konudur diyen Belediye Başkanının sonunda oy birliği ile komisyona havalesine karar verildi.

“Funda YÖRÜK’ün dilekçesinde Uzunoluk Mahallesi sınırları içerisinde yer alan  679,680,681 ve 682 nolu adalarda imar değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 29/08/2014 tarih ve 4678 sayı numaralı yazısının görüşülmesi” maddesi komisyona gönderildi.

“Yazı İşleri Müdürlüğünün 01/09/2014 tarih ve 4703 sayılı yazısına istinaden, Türkiye Avrupa Belediyeler Birliği’nin kurulmasında kurucu üye ve üye olunması konusunun görüşülmesi” maddesinin hemen oylanıp karara verilmesi konusunda fikir beyan eden Başkan Gökce’ye karşı Ak Parti Gurup Sözcüsü Hasan Ali İrban bu birliğin araştırılması konusunda maddenin komisyonda araştırılmasını talep etti. Madde komisyona havale edildi.