İktidar panik halinde

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, ilçe ziyaretleri kapsamında dün ilçemize geldi. İlk olarak İlçe Örgütüne uğrayan Budak, burada gazetecilerin sorularını yanıtlayarak hükümeti eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Budak; “Meclis bildiğiniz gibi kapandı, hem meclisin yansımalarını kamuoyu ile paylaşalım hem de saha da ne oluyor ona bir bakalım istedik. İlk önce Kumluca’dan başladık. Finike, Demre, Kaş, Elmalı şimdi de Korkuteli’ne geldik. Sahil ve yaylanın sorunları çok yakın. Mevcut belediyelerin sıkıntıları ile ilgili soru ve sorunlar geliyor. Tarımdaki, sanayideki, turizmdeki sıkıntılar, aşağı yukarı hepsi aynı sıkıntıları yaşıyor.” dedi.

 TÜM SEKTÖRLER ALARM VERİYOR

Budak; “Esnafın sivil toplum örgütlerinin sorunları aynı. Onlardan aldığımız bizlerin hissettiği şuan ekonomi de büyük bir çöküntü yaşanıyor. Üstelikte Antalya’dan bahsediyoruz. Çünkü Antalya Türkiye’den ayrışmış gibi bir il gözükse de tarım ve turizmin başkenti olduğu için, ama durum hiçte öyle değil. Konya’daki tarım işletmecisinin ve üreticinin sorunu neyse bizim buradaki çiftçimizin sorunu da aynı. Tüm sektörler alarm veriyor.

 

 

VERGİ KARDAN ALINIR

Budak; “Biraz domatesin fiyatı yukarı çıkmış o da iyileşme gibi gözüküyor ama öyle değil. Bunların hepsi yanlış yönetimlerin sonucu, turizm ile ilgili yeni bir kanun geldi. Meclisten geçti. Gelir elde etmeyen sektörden ayrıca bir de vergi sağladılar. Aslında vergi de sağlamak değil bu, çünkü vergi kardan alınır. Ortada kar yok. Cirodan yüzde bir pay diye geldiler. Denetimsiz bir sistem. İktidarın bugüne kadar alışık olduğu, denetlenmeyelim özelliklede meclis tarafından denetlenmeyelim, meclis nasıl denetler, Sayıştay, Danıştay yolu ile denetler. Bunların tamamının kalktığı bir durumda turizmle ilgili böyle bir kanun çıktı.” dedi.

 

500 BİN ESNAF KEPENK KAPATTI

 Budak; “Turizm bu kadar kötü iken, tarım bu kadar kötü iken, panik halinde kendilerine gelir sağlamaya çalışan bir iktidardan bahsediyoruz. Çünkü çarkları dönmüyor, müteahhitlerde büyük sıkıntı var. Onlar paralarını almadıkları için piyasaya paralarını ödeyemiyorlar. Diğer tarafta esnafta büyük sıkıntı var, son dört beş sene içinde 500 bin esnaf kepenk kapattı. Bunları saha da görüyoruz. Bunların hepsini mecliste dile getireceğiz. Bu turlarımız diğer milletvekili arkadaşlarımız da devam edecek. Türkiye’nin halini tüm çıplaklığı ile anlatmak bizim görevimiz.” şeklinde konuştu.