İŞLEK: SİYASİ KARAR VERMEYİN

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek önceki gün sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Pazar yeri ile ilgili yaşanan süreci kamuoyu ile paylaştı. Başkan İşlek, 8 Şubatta Büyükşehir Meclisinde Pazar yeri ile ilgili gündem maddesinin görüşüleceğini ifade ederek, “Eninde sonunda bu ilçeye yapacağımız bu pazar yeri için bari 8 Şubat’ta siyasi karar verip de, süreyi uzatıp, bir 6 ay daha bizleri Çevre Şehircilik Bakanlığına göndermeyin.” Dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

 

İLÇE KİMİN UMURUNDA?

Başkan İşlek paylaşımında;  “Kıymetli Hemşerilerim; 10 Temmuz 2020 Büyükşehir meclisinde Siyaseten engellemeseydik, 90 günde bitireceğimiz ve Selçuklu mimarisi ile çizilmiş tam kapalı, ısıtma-soğutma sistemli, yerleri gıda şartnamesine uygun epoksi ile kaplanmış, sabit ve modern tezgahlara sahip, altı 260 araçlık otoparklı pazaryerimizi yapacak ve kapalı pazardan, tam kapalı pazar'a geçiş yapabilecektik. Ne oldu?  260 pazarcımıza yalan yanlış bilgiler vererek imza topladılar ve bunu götürüp Büyükşehirde siyasi baskı yaptılar. Tabi ki red çıktı.  İlçe kimin umurunda? Sonrasında tamamı belediyemize ait 10,500 m2'lik Karşıyaka'daki bu arsamıza Belediye hizmet binamızı ve Hükümet binamızı da yapmak istedik ve 16 Ekim 2020 tarihinde Büyükşehirde Saadet Partisi meclis üyesinin çekimser, diğer tüm partilerin EVET oyu ile imar planını geçirdik.

 

NE Mİ OLDU?

10 Temmuzda kapalı kapılar arkasında iş çeviren ve Pazaryeri problemini ateşleyen, pazarcımızı hukuksuz hukukları ile kandıran zihniyet 83 tane pazarcımızın imzasıyla askı zamanında bu plâna itiraz ettirdi.

Artık garipsemiyorum.  İmar komisyonu bu hukuksuz askı itirazını ne mi yaptı? Şaşırmayın tabiki kabul etti ve 16 Ekim'de onaylanan planı şimdi 8 şubat Büyükşehir Meclisinde görüşmek üzere iade edecekler.

Büyükşehir İmar Daire Başkanı arayıp soruyorum, Hangi hukuksal gerekçeyle diye? İmar Komisyon başkanımızı arayın başkanım diyor.  Büyükşehir İmar Komisyon başkanını arıyorum, ben ilçeme Hükümet binası, belediye binası kapalı pazar yeri yapamayacak mıyım? Hayrola kanunsuz birşey mi istiyoruz? diyorum. Muhittin Böcek'i arayın başkanım diyor.

 

 

VİCDANIM ÇOK RAHAT

Eninde sonunda bu ilçeye yapacağımız bu pazar yeri için bari 8 Şubat’ta siyasi karar verip de, süreyi uzatıp, bir 6 ay daha bizleri Çevre Şehircilik Bakanlığına göndermeyin. Korkuteli’nin kanuni, imar mevzuatına uygun 16 Ekimde tüm partilerin evet dediği bu plâna dokunmayın.  Dokunmayın artık Korkuteli'nin değişimine ve Gelişimine...  Dokunmayın pazarcının saf ve temiz yüreklerine... Dokunmayın artık İlçemdeki 60.000 kişinin Geleceğine... Hukuksuzca açılan 2 dava ( Taşıma ve Yıkım) en az 2,5- 3 yıl sürecek. Arada avukatlar para kazanacak. Sonra zaten Belediyemizin uygulamalarının tamamen hukuki olduğu görülecek. Allah biliyor vicdanım çok rahat. Tek üzüldüğüm bana Beddua eden kişilerinde vebaline girdiniz ve bu Beddualar manen size dönecek. Ben Allah'ıma ve Milletime her türlü hesabı verebilecek durumdayım. Ya siz?” ifadelerini kullandı