Kaldırım satışına öneriler var

Mülkiyeti Korkuteli Belediyesi’ne ait olan, Cumhuriyet Meydanı yanındaki yaklaşık 30 metrekarelik kaldırım olarak kullanılan alan, bugün ihale ile satışa sunuluyor. Satış kararının olumsuz olacağını düşünen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasiler, trafik sıkışıklığına neden olacağı için satış kararına farklı öneriler getiriyor.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Kızılay Derneği Korkuteli Şube Başkanı Sait Eryılmaz: Korkuteli’nin kalbi sayılan meydan etrafında var olan bir trafik sorunu var. Eğer o bölge biraz daha daraltılırsa mevcut sorun bir kat daha artacaktır. Bu konuda mutlaka düşünce ve projeler vardır. Sayın başkanın özünde o bölgenin satılmasına gönlünün razı olmadığı inancındayım. Ama belediyenin çıkarları gereği encümen böyle bir karar almış olabilir. Fakat Korkuteli’nin çıkarları adına verilmiş talihsiz bir karardır.

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Güllü: Trafiği olumsuz olarak etkileyeceği düşüncesindeyim. Başkanımızın ve satışa onay veren tüm meclis üyelerinin bu kararı tekrar gözden geçirmelerini talep ediyorum. Konudan haberdar olan vatandaşlarımızın bu satışı onaylayacağını düşünmüyorum. Özellikle yaz aylarında o bölgedeki trafik yoğunluğu herkesçe malumdur.  Bu alanın daha da genişletilmesi gerekirken, bu satışla alan daha da küçülecek . Hem yayalar hem de araçlar için sıkıntı yaşatacak, 365 gün kaldırımı ve otoparkı kullanan insanlar bu sıkıntıyı yaşayacaklardır. İnşallah sağduyu hakim olur, esnafımızın ve halkımızın görüşü alınarak bu karardan vazgeçilir.

Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu: Kaldırım alanının dükkan olmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Zaten keşmekeş halde olan trafik sorunun daha da karmaşık hale gelmesine neden olacaktır. Belediye her defasında trafik sorunu çözeceğinden bahsetti. Ama bunu hayata geçirmek için bir çalışma yapılmadı. Belediyemizin oradan gelecek paraya ihtiyacı yoktur. Belediyemiz kaynak yaratmak için başka bir yol bulabilir.

Kent Konseyi Başkanı Tayyar Yörük: Herkesin canını sıkan bir durum oldu. Sade bir vatandaş olarak da diyorum ki bu kaldırım satılmasın. Fırsatçılara gün vermeyelim. Meydanlar şehrin kalbi durumundadır. Meydanları kuşatan yollar da kalbe ulaşan damarlar gibidir. Herhangi bir damarda sıkıntı olması tüm işleyişi olumsuz etkiler. Sivil Toplum Kuruluşlarının, çevre esnafın, halkın görüş ve önerileri dikkate alınmalı. Başkanımızın bu önerilere kayıtsız kalmayacağından şüphem yok. Kaldırımlar halkın kullanımı içindir. Lütfen Korkuteli’ni daha yaşanılabilir bir alan haline getirelim.