Kızılay kan bağışı için bugün geliyor

Türk Kızılay’ı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi 9-18 Kasım tarihleri arasında kan bağışı kampanyası için ilçemizde olacak. Bugün başlayacak olan kan bağışı kampanyasına İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, vatandaşlardan duyarlı olmalarını ve kan bağışında bulunmalarını istedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Üçer aylık periyotlar halinde ilçemize kan bağışı kampanyası için gelen Türk Kızılay’ı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi 9-18 Kasım tarihleri arasında  yine kan bağışı için ilçemizde olacak. Türk Kızılay’ı kan bağışı tırı bugünden itibaren bir hafta boyunca ilçemiz Cumhuriyet Meydanında olacak ve kan bağışlarını toplayacak. İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit’te kan bağışı konusunda tüm kurum amirlerinin, vatandaşların duyarlı olmalarını ve mutlaka kan bağışında bulunulması gerektiğini belirtti. 

DESTEK OLACAĞINIZA İNANMAKTAYIZ

Kızılay’dan yapılan açıklamada;  “ Türk Kızılayı tarafından yürütülmekte olan “Ulusal Güvenli Kan Temini projesi” kapsamında ülkemizin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin temini için kan bağışçılarının eğitilerek kazanılması ve bu alışkanlığın toplum geneline yayılarak sonraki nesillere devretmesinin sağlanması en önemli hedefimizdir. Kızılay kan Merkezi olarak hastalarımızın ihtiyacı olan kan ve kan ürününü temin edebilmek amacıyla birçok il ve ilçede çeşitli kan bağışı etkinlikleri düzenlemekteyiz. Bu konuda Türk Kızılay’ına her zaman destek olacağınıza inanmaktayız.

 

 AZALAN KAN STOKLARI YETERSİZ KALMAKTA

Tüm dünyada ve ülkemizde de etkisini gösteren Covid-19 salgını nedeniyle azalan kan stokları hasta ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalmaktadır. Özellikle düzenli kan alması gereken hasta gruplarının (Talasemi, Lösemi) ve acil ihtiyaç duyulan hasta gruplarına bu dönemde kan ve kan bileşenlerini temin etmekte sıkıntı yaşanmaktadır. Bu nedenle 9-18 Kasım 2020 tarihlerinde Korkuteli Cumhuriyet Meydanında kan bağışı otobüsümüz ile kan bağış faaliyeti düzenlemek için Korkuteli’de olacağız.” İfadeleri yer aldı.