Korkuteli’de kadına yönelik şiddet toplantısı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Toplantısı İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit başkanlığında Kaymakamlık Makamında gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Korkuteli’de kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) hakkında toplantı düzenlendi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla ülkemizin her yerinde gündem edilmesi kararı alınan 'Kadına Yönelik Şiddet' konulu toplantı Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya; İlçe Emniyet Müdürlüğünden Komiser İsmail Alemdar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Vedat Kılınç, Sağlık İlçe Müdürü Dr. Oya Dirican, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Saliha Şahintürk, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Özvatan katıldı.

 

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLECEK

Toplantıda kadına yönelik şiddetle mücadele konusuna yapılacak çalışmalar ve buna yönelik yeni kararlar alındı.  Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon izleme ile değerlendirme ve şiddet mağduru kadınların acil durumlarda kullanması amacıyla geliştirilen KADES uygulaması ile ilgili İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmanın önemli olduğunu vurguladı. İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, özellikle KADES uygulamasının yaygınlaştırılması için çalışma yapılmasını isteyerek; “Bizlerde İlçemizde bu yöndeki çalışmalarımızı titizlikle yürütmeye devam ediyoruz. Şimdi de KADES mobil uygulaması hakkında geniş bir çalışma gerçekleştiriyor, Pazar yerinde açtığımız stantta, kadınlarımıza bu uygulama hakkında bilgi veriyoruz.” dedi.