Korkuteli’de muhtarlar günü kutlanacak

19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle Cumartesi günü ilçemiz Şehitler Anıtı'nda kutlama programı gerçekleştirilecek. Program saat.10.00’da Ata’nın huzuruna çelenk sunumu ile başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 19:38
https://www.korkutelimanset.com

Resmi Gazetede yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi kapsamında ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Bu kapsamda her yıl 19 Ekim Muhtarlar günü olarak kutlanacaktır.

GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMA YAPILACAK

Korkuteli’de Muhtarlar Günü 19 Ekim 2024 Cumartesi günü kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarların katılımıyla saat 10:00’da Şehitler Anıtındaki Atatürk Büstüne Muhtarlar Derneğinin çelenk sunumu ile başlayacak. Çelenk sunumunu müteakip bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve akabinde İlçemiz Arif Cebeci Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ulaş Köse yönetiminde İstiklal Marşımız söylenecektir. Muhtarlar Derneği tarafından görevlendirilecek muhtarlar tarafından şanlı bayrağımız tören alanındaki göndere çekilecektir. Korkuteli Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Küçükkarasucu tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak.