Korkuteli ekibi Çukurca’dan döndü

Hafta başında “ Gelin Kardeş Olalım” Projesi kapsamında Hakkari Çukurca’ya giden, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü teknik personeli ilçeye döndü. Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdür Vekili Selda Sert ziyaretleri ile ilgili bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Vekili Selda Sert; “ Valimiz Münir Karaloğlu önderliğinde İl Müdürümüz Mustafa Özen yönetiminde yürütülen “Gelin Kardeş Olalım” projesi kapsamında kardeş ilçemiz Çukurca ziyaretini gerçekleştirdik.  Bu doğrultuda Çukurca’da teknik personellerimizce saha çalışmaları yaptık.

 

MANTAR ÜRETİMİ İÇİN START VERECEĞİZ

Yerinde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde mantar işletmesi kurulmaya müsait alanları belirledik. İşletme sahiplerine söz konusu alanların mantar üretimine uygun hale getirilmesi için tavsiyelerde bulunduk. Proje kapsamındaki bir sonraki Çukurca ziyaretimizde mantar yetiştiriciliği için kompost yapımını yerinde uygulamalı göstererek Çukurca halkının mantar üretimine başlaması için start vereceğiz. Ayrıca Çukurca’da bulunan örtü altı alanlarında da personellerimizle birlikte kontrol çalışmaları yaptık ve önerilerde bulunduk.” dedi.

 

ÇUKURCALI ÇİFTÇİLER ÇOK İSTEKLİ

Sert; “ Dolu dolu geçirdiğimiz üç günün ardından Türkiye tarımı için çok güzel şeyler yaşanacağına inanarak döndük. Çukurcalı çiftçilerimiz mantar üretimi konusunda çok istekli ve gayretli. Hakkâri İl Müdürü Vahap Şimşek, İl Müdür Yardımcısı İdris Uce, Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar başta olmak üzere yöre halkına sonsuz misafirperverlikleri ve projeye vermiş oldukları destekler için teşekkür ediyoruz. Ziyaretin ardından Hakkâri Yüksekova’da “Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği’ni ziyaret ettik. Dernek yönetimi tarafından sıcak karşılandık. İlçemiz ile ortak yapılabilinecek projeler hususunda istişarelerde bulunduk, dernek yönetimi ve kadın üyelerini ilçemize davet ettik.” Şeklinde konuştu.