Korkuteli gelini aday adayı

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Kadın Kolları Başkanı ve Korkutelili Alican Deveci’nin eşi Nilifer Deveci 27. Dönem Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Aday adaylığı ile ilgili basın açıklaması yapan Deveci, “ 1987 yılının Temmuzunda, Gavur İzmir’den Antalya’ya; Korkuteli’nden köklü bir aileye, kavukçulardan Sebahat Hanım’a gelin geldim ve haftasında partimizin o zaman ki adı olan SHP’ ye üye oldum. 1987 yılında yapılan, Siyasi Yasaklar Kalksın Referandumuyla başlayan parti çalışmalarımda 30 yıl boyunca tüm yerel ve genel seçimlerde, referandumlarda, kah kapı çalışmalarında, kah ev toplantılarında, kah sandık başında, kah miting organizasyonlarında, bazen komitede, bazen örgütte görev aldım.30 yılı aşkın siyasi yaşantımda ağırlıklı olarak Kepez’de olmak üzere, Antalya’mızın tüm ilçelerinde partimizin başarısı için çalıştım, emek verdim. Tüm ilçe kadın örgütleri ile birlikte dayanışma içinde birbiriyle barışık canlı, dinamik, aktif bir kadın örgütü oluşturduk. Aile sigortasını, öğrencilerin yurt sorununu nasıl çözeceğimizi, çiftçiye mazot indirimini bu kadın örgütü anlatacak.” Dedi.

Deveci, “ İktidarın yıkımına, ekonomik krizin yarattığı öfkeyi, mutfaktaki yangını, algı operasyonlarıyla, medya aracılığıyla başka yöne yönlendirmeleri bu kadın örgütü önleyecek. Kaderciliği anlatıp, güzel günleri öbür dünyada görebileceğini anlatan tarikatların cemaatlerin cirit attığı evlere sadece ve sadece bu kadınlar girebilir. Başka partilere oy veren kadınların, kocalarına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermelerini bu kadınlar sağlıyor. Biz sağlıyoruz biz! Yıllardır bu kadın örgütünün tarlada izi vardır. Sahada çalışanların ve bu kadın örgütünün emeğinin harmandaki yüzü olmak için Milletvekilliğine Aday Adayı oldum. Ülke nüfusumuzun %50 si kadınlardan, diğer %50 si ise kadınların doğurdukları erkeklerden oluşuyor. Dolayısıyla seçmenin %50 si de kadın. İktidar hedefleyen partiler mesajlarını kadın üzerinden veriyor. Çünkü mesajları en iyi algılayan kadınlardır.” Dedi.

Deveci “ Kitlelere aktaran kadınlardır. Çünkü kadınlar değişimin, dönüşümün dinamiğidir. Yaşamın rengi kadınlardır. Peki temsilde Belediye meclislerinde, Başkanlıklarda, Milletvekilliğinde kadınlar nerede? 1935 yılında yapılan seçimlerde CHP’ den 1 kadın milletvekilimiz Türkan Örs Baştuğ ve sonrasında hiç yok.1943 yılından beri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Partimizi Antalya’mızdan temsil eden bir kadın vekilimiz bile yok. Siyasette kadına sözde değil özde ihtiyaç var. Siyasi partilerin mutfağından çıkarak temsil noktalarında olması zorunluluktur. Kadınsız siyasi yaşam yarınsızdır. İşte ben de tam bu nedenle adayım. Kadınlara ne yaparsanız yapın 2019 da bu ülkenin kadınları, anneleri sizi sandığa gömecektir. Kadınlar “yeter artık” diyor. Evde, çarşıda, pazarda, memlekette huzur kalmadı. Artık bu gidişe dur demek lazım diyor kadınlar. O nedenle bu ülkenin kadınlarına sonuna kadar güveniyorum 2019 da demokrasiyi onlar getirecek!” diyen genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aldığım cesaretle aday oldum” Dedi.

 

Deveci, “ Haksızlıklara uğrayanların hakkını aramak için, Türkiye’yi etnik köken ve mezhep üzerinden ayrıştırmak isteyenlerden hesap sormak için, ülkemizde analar ağlamasın deyip halkın anasını ağlatanlardan, Cumartesi annelerini gazlayıp, şehit analarının yüreklerini sızlatanlardan, talimatı ben verdim diyenlerden, ülkemizin kurucularına iki ayyaş diyenlerden, yatak odasında para sayma makinesi saklayanlardan, muhalifi haklayan, gazetecileri susturanlardan hesap sormak için aday oldum. Ülkemizin çocukları sokaklarda dövülerek öldürülmesin, doğa talan edilmesin, çocuklar tecavüze istismara uğramasın, kızlar çocuk yaşta evlenmesin diye; mecliste öfke ve nefrete geçit vermemek, umudu yeniden yeşertmek için aday oldum. Yolumuz açık olsun, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!” İfadelerini kullandı.