Korkuteli Meslek Yüksek Okulunda Mezuniyet Coşkusu

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Korkuteli Meslek Yüksekokulu (MYO), 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı 12. Dönem Mezuniyet Töreni, Korkuteli MYO bahçesinde coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Mezuniyet Törenine korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mutluay Oskay, Belediye Başkan yardımcısı Hasan Önal,  Antaşya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Çoraman, Korkuteli Eğitim Kültür ve Sağlık vakfı Başkanı Av. Galip Kaya ve yönetim kurulu üyeleriçok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. M. Soner Balcıoğlu,  açılış konuşmasında “Öğrencilerimizi tekniker olarak meslek hayatına kavuşturmanın sevinci ile onlardan ayrılmanın burukluğunu, birlikte yaşıyoruz.” diyerek başladı.

Balcıoğlu, Bugün mesleğine yeni adam atacak sizler için çok büyük bir gün. Uzun bir eğitim maratonunu tamamladık. Elbette ki sizleri okul sonrasında mücadelelerle dolu zorlu bir iş hayatı bekliyor. Ancak hiçbir zorluğun sizleri yıldırmayacağının inancı içinde olacağınızı da biliyorum” dedi.

Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. M. Soner Balcıoğlu, öğrenci velilerine yönelik olarak “Çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz, bizler de karınca kadarınca onlara bir şeyler kazandırmaya çalıştık. Onları Türkiye’miz için iyi insanlar olarak yetiştirme gayretinde olduk. Biz onlardan memnunuz. Sizler de onlara güvenmelisiniz. Hayat mücadelelerinde yanlarında olduğunuzu hissetmeleri, onlara zaman zaman yol gösterici olmanız büyük cesaret verecektir.” diye konuştu.

Balcıoğlu, Konuşmasının sonunda öğrencilere yönelik olarak, “Eğer gerçekten istediğiniz için mücadele edersiniz, mutlaka başarılı olacaksınız. Sakın ola ki çok çalışmaktan, zorluklardan korkmayın. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak, kendiniz ve Türkiye için yapacağınız çok şey var. Zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Okulumuzun, Üniversitemizin, Korkuteli’mizin fahri temsilcileri olarak en iyi şekilde temsil etmenizi diliyorum” dedi.

Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan ise, eğitimin önemine değinerek başladığı konuşmasında “Eğitim her şeyden önemli olarak ihtiyaç duyulan bir aşamadır. Ülkemizin yetişmiş insan gücüne fazlasıyla ihtiyacı bulunmaktadır. İlçelerde eğitim dezavantaj gibi görünmesine rağmen, çok önemli avantajları bulunmaktadır. Yerel yöneticilerle bire bir irtibat kurabilmenin öğrencilere büyük katkıları olmaktadır. Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi olan Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenci olmak ise başka bir ayrıcalıktır. İnşallah donanımlı meslek elamanı olarak büyük işler başaracaksınız. Bahtınızın da tahtınızın da en iyisi olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından okulda gerçekleşen etkinliklere katılanlara şiltler verildi.

Daha sonra mezun olan öğrencilere başarı belgeleri verildi. Öğrenciler mezuniyet töreni sonrasında kep fırlatarak müzik eşliğinde eğlendiler.