Korkuteli'nin İmar Durumu Konuşuldu

Dün Gümüşhan Otel'de Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek'inde katılımıyla ilçemizde faaliyet gösteren yapı müteahhitleri ile proje müellifi / fenni mesul mimarlar, inşaat mühendisleri, harita mühendisleri, elektrik mühendisleri, makine mühendisleri ve jeoloji/ jeofizik mühendisleri ile toplantı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Toplantı Belediye Başkanı Ömer İşlek'in konuşması ile başladı. İşlek, "10 aydır bu toplantıyı yapamamıştık. Hem imar müdürlüğümüz ile hem de sizlerle Korkuteli'mizin imar durumunu konuşacağız. Hangi noktada ve nereye götürebilirizi konuşmamız lazım. Belediye olarak sektörün önünü nasıl açmamız gerekiyor bunu öğrenmemiz lazım." dedi.

 

DİJİTAL NOKTAYA GEÇMİŞ OLACAĞIZ

İşlek, " Merkez altı mahalle ile ilgili şuan da Korkuteli'nde toplam dolu olarak, bina ve müstakil bazında 8558 tane yapımız var. Resmi kurum olarak da 26 resmi mülk var. Boş parsel durumunda ise 8418 tane alan var. Ofis ve iş yeri olarak da kullanılan yer sayımız 2776. Bir ekibimizde şuan da tek tek bu merkez 8 mahallemizde mevcut. Bugün ki 2020’nin başındaki durumu fotoğraflayıp video çekiyorlar ve arşiv haline getiriliyor. Bunların hepsi karşılaştırılacak ve eksiklerimizi göreceğiz. Üç ay sürecek ve bunun sonunda Korkuteli de dijital olarak tüm bina ve müstakil yapıların dairelerin tamamı fotoğraflanmış ve video'lanmış olarak arşivimizde bulunacak ve dijital noktaya geçmiş olacağız." dedi.

 

SORUNLAR MECLİSDE GÖRÜŞÜLECEK

Korkuteli Müteahhit Odası Başkanı Şevket Büyükemir’in kot farkı, otopark sorunu,  beş kat isteği ve sorusu üzerine; Başkan İşlek, “Arkadaşlar çalışmasını yapsınlar bizde mecliste sıfır kotunu, tüm parselin otopark olarak kazılmasını getirin meclise onaylayalım.” dedi. Ardından Şubat ayı meclisine yetiştirilmesi için çalışmalara başlandı.

 

MİMARİ PROJE KİMLİĞİMİZ YOK

İşlek,  “Şimdi bu bir milat. 10 aydır dersime çalışıyorum ben. Korkuteli'nde elbirliği ile hep beraber ilçemizi mahvetmişiz imar yönünden. On aydır sabah akşam düşündüğümüz şeyin bir tanesi hem yeni imar alanları hem de ilçemizi artış ile ilgili nereye götüreceğiz. Mimari proje kimliğimiz yok." dedi.

 

ELİMDEN NE GELİYORSA BEN ARKANIZDAYIM

İşlek, "Belediye olarak benim zamanımda elimden ne geliyorsa ben arkanızdayım. Kanun çerçevesi içerisinde yapılacak ne varsa sınırları zorlayalım. Kesinlikle kanun çerçevesinin dışında bir santimine göz yummayacağım. Kanun çerçevesi dışındaki hiçbir inşaata kimse tenezzül etmesin. Korkuteli'ye özel kimlik inşaatları koymalıyız bundan sonra. Kentsel estetik komisyonu kuralım." dedi.

 

Korkuteli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sadık Önal’da sunum yaparak katılımcı mimar ve müteahhitleri bilgilendirdi. Bilgilendirmenin ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti.