Küçükkarasucu, Korkuteli’mize geçmiş olsun

Korkuteli Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Küçükkarasucu ilçemizde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

30 Aralık 2019 tarihinde Korkuteli İlçemizde yağan sulu karla birlikte elektrik hatlarına yapışan kar havanında aniden soğumasıyla hatlarda buzlanma oluşturmuş ve hatların kopmasına, bazı yerlerde direklerin yıkılmasına neden olmuştur. Normalde ilçemize her yıl kar yağıyor ancak elektrik hatlarında buzlanma oluşturmuyor. Bu şekilde elektrik hatlarında hasara neden olan kar ilçemizde 2005 yılında yağmıştı ve ilçede bir çok köye 10-15 gün elektrik verilememişti." dedi.

 

ÇALIŞAN EKİP SAYISI 33’E ÇIKARILMIŞTIR

Küçükkarasucu, " Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'den aldığımız bilgiye göre elektrik arızalarına müdahale etmek için Burdur’dan, Isparta’dan, Antalya’nın her ilçesinden ekip, makine ve malzeme desteği sağlanarak gece gündüz durmadan onarım çalışmaları yapılmıştır. İlçemize sağlanan desteklerle çalışan ekip sayısı 33’e çıkarılmıştır. İlçe merkezinin büyük kısmına aynı gün elektrik verilebilmiş ancak bazı köylerimizde tarlalar ve orman arazilerinden geçen elektrik hatlarına çamur nedeniyle araçla müdahalede zorlanılmış ve insan gücüyle onarımlar yapılmıştır. Onarımların başından sonuna kadar Akdeniz Elektrik Dağıtımın üst yöneticileri ilçede ekiplerinin başında koordinasyonu sağlamıştır." dedi.

 

YATIRIMLARIN ARTACAĞI BİLGİSİ ALINDI

Küçükkarasucu, " 30-40 yaşındaki köy hatlarımızın yenilenmesi ve köylerimize alternatif elektrik hatlarının yapılması için master projeler yapıldığı, peyderpey ilçemize sağlanan yenileme yatırımlarının artacağı bilgisi alınmıştır. Arızalar giderilene kadar yağmur çamur, gece gündüz demeden çalışan Arıza Personellerine, her yerden destek sağlayan yöneticilere çok teşekkür eder, yatırımların daha da artırılarak belirttikleri gibi köylerimize alternatif yeni elektrik hatları hızlıca yapılmasını temenni ederim. Korkuteli’mize çok geçmiş olsun, yüce mevlam bizleri afetinden korusun." ifadelerini kullandı.