Kudüs vatandır

Memur- Sen Korkuteli İlçe Temsilciliği dün öğlen namazına müteakip, siyasi parti temsilcileri ve STK’lar ile ABD’nin Kudüs’te yaptığı vahşeti kınadı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Yapılan açıklamada, “ Aziz dava arkadaşlarım, Kudüs sevdalısı yiğitler,Değerli basın mensupları.  Bizler son bir yerimiz olsa gidilecek,orası Kudüs olsun diyecek kadar bu topraklara muhabbet besleyen bir milletiz.Muhabbetimizin kaynağı Yüce Allahın(cc)kitabında,çevresini mübarek kıldığımız Mescidi aksa diye zikretmesinden geliyor.Bizler için Kudüs’ü sevmek imanımızın bir gereğidir. Kişi sevdiği ile imtihan olduğu gibi, bizlerde Kudüs’le imtihan oluyoruz.Başkan seçildiği günden itibaren, mübarek topraklarımıza musallat olan Trump ve avenesinin adeta yangına körükle gider gibi büyükelçiliğini Kudüs’e taşımak niyeti ve Kudüs’ün uluslar arası statüsünü göz ardı ediyorlar. Terör devleti İsrail’in Başkenti ilan etme girişimi asla kabul edilemez.Güçlü olduğunuz zehabına kapılarak bu beldeleri geçici olarak işgal etmiş olabilirsiniz. Ümmeti Muhammed’in içerisinde bulunduğu zayıflık ,içimizdeki hainler,yanınıza çektiğiniz işbirlikçiler sebebiyle belki böyle bir cürette bulunmuş olabilirsiniz. Ancak şu unutulmamalıdır ki! tarihten yalnız ibret değil, kuvvet alınır.Hz Ömer (r.a.) ,büyük komutan, Selahaddin Eyyübi ve Yavuz Sultan Selim hanı hatırlatarak tarihten aldığımız kuvvetle ve Allahın vaadi üzerine haykırıyoruz ki bu ümmetin evlatları tarafından Kudüs yeniden tamamıyla Diyarı İslam kılınacak.

“Allah Nurunu tamamlayacaktır”

Amerika’nın Kudüs’ü,İsrail’in başkent olarak ilan etmesi,vaat edilmiş topraklar olarak gördükleri tüm Ortadoğu coğrafyasını işgal emeline doğru atılmış bir adımdır.Çok manidar bir tarihte,Kudüs’ün 1917 yılında Müslümanların elinden çıkmasını yüzüncü yıl dönümünde, bu karar uygulamaya konmak istenmiştir.Bu teşebbüs basit bir teşebbüs değil,siyonizm ve emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik planlı bir harekatıdır.Bu karar nazarımız da yok hükmündendir.Kudüs’ün statüsü konusunda BM’ler kararı nettir.1967 sınırları sonrasında yapılan ve yapılacak olan bütün işgaller,utanç duvarları illegal olarak tescillenmiştir.Görünen odur ki ABD her zaman yaptığı gibi kendi savunduğu sistem ve uluslar arası hukuku hiçe saymıştır.Memur-sen ailesi,İHH,İMH, AGD olarak tüm kurum,kadro ,şube ,temsilcilik ve teşkilatımızla Kudüs ve Filistin davasında tarafız.Kardeşlerimizin yanındayız.Bu davada tüm halkımızı Ümmet-i Muhammedi ve tüm vicdan sahibi insanları Zulme karşı bir ve beraber olmaya çağırıyoruz.Derhal iç çekişmeleri bırakıp herkes dikkatini, siyonizm’in küresel oyunlarına çevirmeli, gayretini ise bu oyunları bozmaya sarf etmelidir.

Türkiye İsrail ile tüm diplomatik ilişkileri kesmeli,bugüne kadar Filistin aleyhine olan İsrail lehine olan tüm antlaşmaları ve mahkeme karalarını iptal etmelidir.Türkiye, Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesi ile İ’la-yı  Kelimetullah gayesini birleştirmeli, İslam Birliği ve daha da ötesinde adaleti arzulayan tüm İnsanların birliği istikametinde yürümelidir.Yıllar boyunca en ağır şartlarda onurlu ve azimli bir direniş ortaya koyan Filistin halkına,Buradan selamlarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonrada maddi ve manevi yanlarında olduğumuzu buradan ilan ediyoruz. Ayrıca basın açıklamamıza bizlerle aynı duyguları paylaşarak katılan, tüm siyasi parti ve STK temsilcilerine ve siz kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kudüs,Filistin’in başkentidir.Tüm Müslümanların kutsalıdır.Kudüs, vatandır. Vatanımızdır.Ey mescidi aksa!Sen, Hz. İbrahim, İshak,Yakup ve Yusuf’un Sen,Hz.Zekeriyya ve Yahya’nınSen,Hunne İmran,Meryem ve Hz.İsa’nınEy Mescidi aksa !Sen, Yunus ve İdris’in Sen,Hz.İsmail, Davut ve Süleyman’ın Sen,Hz.Musa ,Harun ve Elyesa’nın Daha nice peygamberlerin ve Hz.Muhammed Mustafa’nın ayak bastığı, el açtığı,saf tuttuğu mabetsin. Ey BeytülMakdis!Ey Mescidi Aksa!  Sende asla vazgeçmeyiz.” İfadeleri kullanıldı