Lokum İmalatında Gıda Denetimi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü gıda denetim ekibi ilçede faaliyet gösteren Lokum ve fırınlarda denetim yaptı. Ziraat mühendisleri Rafet Çoban ve Arzu Arşin tarafından denetlenen Lokum ve fırınlarda hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını, fırınlarda gramaj, tuz ve kepek oranlarının doğru olup olmadığını denetlediler.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, İlçemizde faaliyet gösteren tüm Lokum imalatı yapanlar ile fırınlar gıda denetim ekimiz tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Ramazan ayı ile birlikte ekmek üretimi ve tüketimi de artacak. Vatandaşın ekmeğini daha sağlıklı ve hijyenik ortamlardan alması için birtakım tedbirler alıyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafında yapılan düzenleme ile birlikte ekmeğin içinde maya, un, su ve az miktarda tuz bulunacağı için fırınlarımız bu noktada denetime tabi tutulmaktadır. Yapılan tüm denetim ve düzenlemeler bütün toplumun ve hepimizin sağlığı için gereklidir” dedi.

Çağırıcı Armut, ekiplerimiz özellikle Lokum ve fırınlarda hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını, gramaj, tuz ve kepek oranlarının doğru olup olmadığını denetlediler. Bu denetimler devam edecek” dedi.

 Denetim ekipleri, uyarılara rağmen kurallara uymayan 2 işletmeye para cezası keserken, Dercan Lokum işletmesine kurallara uyduğu için teşekkür etti.