Madde bağımlılığı toplantısı yapıldı

İç İşleri Bakanlığı tarafından 81 il ve tüm ilçelerde muhtarların bilgi sahibi olması içi yapılan “ Madde Bağımlılığı ile Mücadele” toplantısı dün Korkuteli Kaymakamlığı tarafından Öğretmen Evi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

İç İşleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tüm Türkiye’de 81 il ve 922 ilçede 2018 yılında madde bağımlılığı mücadelede kat edilen gelişmeler hakkında bilgi verilmesi için muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleniyor. Valilikler ve kaymaklıklar aracılığı ile düzenlenen toplantılarda, yıl boyunca uyuşturucu ile mücadele de neler yapıldı. Nasıl yol kat edildi. Neler yapılması gerekiyor. Bu konuda kimlere hangi görevler düşüyor, gibi konularda bilgi veriliyor. Korkuteli’ deki toplantı ise dün Korkuteli Kaymakamlığı başkanlığında Öğretmen Evi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü Hakan Selen, Korkuteli İlçe Jandarma Komutanı Ali Yıldız, Korkuteli İlçe Sağlık Müdürü Oya Dirican ve 58 mahalle muhtarı katıldı. Toplantıda İlçe Sağlık Müdürü Oya Dirican; Bakanlık tarafından hazırlanan toplam 80 slâyt eşliğinde muhtarlara bilgi verdi.

“ İhbar etmekte çekinmeyin”

Her iki bakanlıkta bugüne kadar bağımlılıkta mücadelede neler yaptı. Kimleri kurtardı, nasıl bir yol izledi. Gibi konularda bilgi verildi. Toplantı sonunda konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, “ Bağımlılıkla mücadelede bizlere çok büyük görevler düşüyor. Bunun farkında olmalıyız. İnsanlarımızı uyuşturucuya yönlendiren sebeplerin iyi tahlil edilerek, gençlerimizi ve çocuklarımızı uyuşturucu bağımlılığından korumamız gerekiyor. Uyuşturucu bağımlılığı  sadece asayiş problemi değil, aynı zamanda toplumu derinden etkileyen sosyal bir problemdir. Bu problemin kaynağına inmeliyiz. Şüpheli bir durumla karşılaştığınızda böyle bir şey yaptığından emin olduğunuz birileri olduğunda mutlaka kolluk güçlerine ihbar edin. Kimlik belirtmek zorunda değilsiniz. Genel şikayet caydırıcı cezalar olmadığı yönünde, biz bunu gerekli yerlere mutlaka bildiriyoruz. Yeter ki bizler üzerimize düşeni yapalım” diye konuştu.