MANAVOĞLU’NDAN ALTERNATİF ARASTA PROJESİ

Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Korkuteli Belediye Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu, Saadet Partisi Korkuteli İlçe Binasında düzenlendiği basın toplantısında alternatif olarak çizimini yaptırdığı projeyi kamuoyu ile paylaştı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

MANAVOĞLU ARASTA PROJESİNİ TANITTI

Saadet Partisi Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu önceki gün basın mensupları ile bir araya gelerek hazırlamış olduğu alternatif Arasta Projesini anlattı.  Saadet Partisi İlçe Binasında gerçekleşen  Arasta Projesi Tanıtım Toplantısına; Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Saadet Partisi İlçe Başkanı aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi Yusuf Sarıcalar, Saadet Partisi Meclis Üyesi Yüksel Atmaca, il ve ilçe parti yöneticileri katıldı.

 

HER ŞEYE HAYIR DİYEN BİR TEŞKİLAT OLARAK GÖSTERİLMEKTEYİZ

Toplantıda ilk sözü alan İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar; “Malum bir süreçten geçiyoruz. Bizim teşkilatımız her şeye hayır diyen bir teşkilat olarak gösterilmekte veya gösterilmeye çalışılmakta. Biz belediyenin yaptığı projelerin birçoğuna hayvan pazarı olsun, teras olsun açılışlarına katılarak gerek yapılmasındaki kredilere, yüzme havuzunun imar tadilatına evet vererek doğru yapılan her şeyin yanında olduğumuzu gösterdik. Ama yanlış olduğunu düşündüğümüz şeylerinde karşısında olmak zorundayız.” Dedi.

 

MANAVOĞLU ANTALYA’MIZIN GÖZ BEBEĞİ

İlçe Başkanı Sarıcalar’dan sonra söz alan İl Başkanı Ramazan Düzen, “Korkuteli Teşkilatımız meselesine hakim, Korkuteli Sevdalısı olarak halkımıza dokunuyor. Büyükşehir Meclis Üyemiz Mehmet kardeşimi özellikle tebrik etmek istiyorum.  Sadece Korkuteli değil, Antalya Büyükşehir Meclisinde de gerçekten özel çalışmalara imza atıyor. Antalya’mızın göz bebeği. Bunu tevazu olsun diye söylemiyorum, fazla tevazua da gerek yok zaten. Ama her mecliste hem teşkilatımızı temsil etme hem de Antalya’mıza dokunma açısından fevkalade güzel konulara parmak basıyor. Allah kendilerinden razı olsun.” diye konuştu.

 

KORKUTELİ’NE YAKIŞIR ALTERNATİF BİR PROJE

60 yıl önce o zaman için modern, ihtiyaçları fazlasıyla karşılayan mevcut Arastanın yapımında katkıda bulunanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Saadet Partisi Meclis Üyesi Yüksel Atmaca; “Korkuteli’ne yakışır alternatif bir proje yapmak için Mehmet Manavoğlu iki üç günlük kısa bir sürede Arasta’daki hak sahiplerinin de fikrini alarak proje hazırlattı. Projedeki en önemli nokta Çarşamba Pazarı ile Arastanın iç içe bulunmasıdır. Köyden gelen vatandaşlarımız hem Pazar harcını görüp hem de eczane manifatura, bakkal, terzi, telefon aklınıza gelen bütün esnaf Çarşamba pazarının Arastanın içinde bulunmasından dolayı menfaatlenmektedir. Bu Korkuteli halkının yıllardır alışkanlığıdır. Alışkanlıklarda kolay kolay terk edilemez. Sorunun sadece çarşamba pazarının olmadığının altını çizmemiz lazım. Bizim için sorun bu projenin tamamıdır.” Dedi.

 

MANAVOĞLU PROJEYİ ANLATTI

hin olmak  üzere teknik insanlara, İnşaat Mühendislerine ve Mimarlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Saadet Partisi Büyükşehir ve Korkuteli Belediye Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu, projenin özellikleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Manavoğlu; “Projemiz modern mimari olup, dünya standartlarında hem kapalı hem açık alışveriş çarşıdır. Yurt dışındaki örneklerine kıyasla Honkon, Singapur, Dubai gibi modellerden çok daha güzel ve kullanışlıdır. Proje ortalama 20 m2 Dükkan ve 20 m2 Bodrum kat olmak üzere toplam 40m2 dükkanlardan oluşuyor. Dükkanlar birleştirilerek m2 büyütülebilir. Dükkanların çoğu meydanı görmektedir. Dükkanların güneşi, havası ve rüzgarı kesilmeyecektir. Dükkanların bodrumu Kapalıçarşı şeklinde olup, bodrumun dahi değerli olmasını sağlamaktadır.

PROJEMİZDE ÇOK BÜYÜK BİR MEYDAN VAR

Bodrumun kapalı çarşı şeklimde olması nedeniyle hem turizm hem de insanların yazın serin kışın  sıcak bir ortamda alışveriş yapması sağlanacaktır. Buda ilçemiz açısından çok önemlidir. Zira ilçemizde kış şartlarında rahatça alışveriş yapılacak bir yer yoktur. Tüm dükkanlar bodrumda birleşiyor bu sayede ön ve dış cephe dükkanlar birbirine entegre oluyor. 1’inci katta dükkanlar 2 cephelidir ve her iki cephesinde teras olup bu terasta insanların alışveriş için yürüyüş alanı olduğu için bu dükkanlar zemin kadar değerlidir. Projemizde çok büyük bir meydan olup, bu meydanda 2 adet kafe, havuz, park, dinlenme alanı ve fazlasıyla yeşil alana sahiptir. Meydan çok büyük bir mesire alanı şeklinde olduğu için normal zamanda insanlar burada keyifli vakit geçirip dinlenebileceği ve çocukların oyun oynayacağı bir alandır.

 

HAVALANDIRILMASINDA HERHANGİ BİR SORUN OLMAYACAKTIR

Dükkan önlerine lokanta ve kafe gibi işletmeler için masa atılabilecektir. Kapalı Pazar alanı 1’inci bodrum katta olup çok büyük bir Pazar alanıdır. Mevcut Pazar alanının 4 katı kadar bir büyüklüğe sahiptir ve ilçemize uzun yıllar yetecektir. Pazarın 23 bin m2 bu kadar büyük olması nedeniyle insanlar rahatça, iç içe girmeden alışveriş yapabileceklerdir. Pazar 1’inci bodrum katında olduğu için kışın sıcak yazın serin olacaktır. Bodrumun ışık alması ve havalandırılmasında herhangi bir sorun olmayacaktır.

 

YETERİ KADAR KONUT YAPILACAKTIR

Belediye plazası yüksek katlı olacaktır. Şehrin merkezinde olup her yerden gözükecektir. Bu binayı belediye istediği şekilde kullanacaktır. Yeteri kadar konut yapılacaktır. (Mevcut konut alanı kadar) fazla konut yapılmayarak oluşacak olan tüm sorunlardan kurtulunacaktır. (Otopark, sosyal donatı yeşil alan, betonlaşma, çarşı özelliğinin gitmesi, güneş, hava rüzgar, dükkan ve daire sahipleri arasında oluşabilecek sorunlar gibi bir çok sorun).” Diye konuştu.

 

PROJEMİZ YEŞİL TEMALI BİR PROJEDİR

Manavoğlu; “Projemiz yeşil temalı bir projedir. Buda çağdaş yaşamın olmazsa olmazıdır. Otoparkımız 35000 m2 yani yaklaşık 1500 araçlık bir otoparktır. Bodrumumuzun geniş ve büyük olması nedeniyle düğün, tören, yemek gibi aktiviteler için kullanılabilir.” Diye konuştu. Ardından projeksiyon cihazı ile projenin görsellerini paylaşarak, alternatif projenin maliyetleri ile birlikte sunumunu gerçekleştirdi.

 

PROJENİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE MALİYETİ ANLATILDI

Projeyi halka, esnaflara sorarak hazırladıklarını ifade eden Manavoğlu; “Bu Arasta da benim bir metre kare yerim yok, bir tane dükkanım yok. Pazar yerinde bir tane yerim yok. Tamamen Allah’ın rızası için 100 yıl sonra senin dedende burayı yaptırmış sebep olmuştur Allah razı olsun densin bende mezarımda rahatça uyuyayım diye düşündüm. Benim siyasi hiçbir beklentim yok.” diye konuştu. Ardından projenin teknik özellikleri ve maliyetleri hakkında Saadet Partisi Meclis Üyesi Mali Müşavir Yüksel Atmaca ayrıntılı bilgilendirmede bulundu.