MART AYINDA KAZMA KÜREK BAŞLIYOR

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, dün ilçedeki basın mensupları ile bir araya gelerek on sekiz aylık değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya; Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar ile MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev katıldı. Başkan İşlek, ihalesi tamamlanan doğalgaz süreci başta olmak üzere birçok konu hakkında merak edilenleri kamuoyu ile paylaştı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında doğalgaz ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan İşlek; “En son açılışını yapmış olduğumuz Seyirpark 30 Ağustostan sonra yaklaşık 2 ay gibi bir zaman geçti. Bu zaman diliminde bizler projelerimizi bitirmenin mutluluğu ile taahhüt ettiğimiz projelerin dışında asıl işimiz olan ilçemizin ekonomisini, tarımını, ticaretini turizmini etkileyecek daha çok alt yapı uzun süre bürokratik işlemleri olan işlemler ile ilgili bir çalışma içerisine girmiştik Cumhur İttifakı olarak. İlçe Başkanlarımız ile beraber kafalarda bir şüphe oluşmasın İki ay, iki buçuk aydır belediyemiz, hükümetimiz neler yapıyor, teşkilatlarımız neler yapıyor bununla ilgili bir bilgilendirme yapalım. Tarihi bir not düşelim tarzında bir basın toplantısı düzenledik.

 

MÜTEAHHİTİMİZ ŞU ANDA ŞANTİYESİNİ KURUYOR

Birinci gündeme aldığımız konu doğalgaz. Doğalgazla ilgili seçim öncesinde de benim beyanatlarım vardı. 2016 yılında Sayın Bakanımızın girişleri o dönemdeki Ak Parti il, ilçe teşkilatları ve milletvekillerimizin gayretleriyle seçim öncesine kadar ki süreçte bürokratik işlemleri süren, vatandaşlarımızın çok merak ettiği, bu bir seçim yatırımı mı diye sürekli piyasada konuşulan doğalgaz  konusunda seçim öncesinde Sayın Enerji Bakanımız Fatih bey gelmişti. Bu işin ciddi olduğu ve çeşitli bürokratik sebeplerden dolayı beklediğini ve bunun bu dönem içerisinde Korkuteli’ye kazandırılacağını tüm halkımızla paylaşmıştı. Bundan sonra Enerji Bakanlığımızla yaptığımız ziyaretler ve görüşmelerin ardından 13 Ağustos’ta 41 kilometrelik ana boru ana iletim hattı ile ilgili ihale yapıldı. İhalede 15 aylık bir süreç verildi. Şu anda geldiğimiz noktada müteahhidimiz şu anda şantiyesini kuruyor. Fakat 15 ay beklemeyeceğini beyan etti. 41 kilometrelik yolu 15 ay beklemeden inşallah en geç önümüzdeki sene eylül ayında komple getirmiş olacak.

 

BÜTÜN ENGELLERİ ORTADAN KALDIRDIK

Korkuteli açısından sevinmemiz gereken nokta şu; normal prosedür içeresinde böyle bir durumda ana boru hattı gelir. Daha sonra ihaleye çıkılır ve dağıtım şirketi Enerja çalışmalarına başlar. Onunki de 1 buçuk,  2 yıllık bir süreç devam eder. Altı merkez mahallemiz için söylüyorum. Burada Bakan beye bizim ricamız şu oldu; eş zamanlı başlatabilirsek biz bu işi Korkuteli bir buçuk, iki yıl daha kaybetmiş olmaz dedik. Bakan Beyin talimatları, Enerya firmasıyla yaptığımız iyi niyet görüşmeleri çerçevesinde bizim Korkuteli halkı olarak bu tür alt yapı firmalarıyla ruhsat, kazı, izinler noktasında kamu kurum ve kuruluşlarıyla görüşler noktasında süreçleri biz Cumhur İttifakı ve ogün mecliste sağ olsun diğer partilerimizin de desteği ile oy birliği ile doğalgaz noktasın bütün engelleri ortadan kaldırdık.

 

MART AYINDA KAZMA KÜREK BAŞLIYOR

Dün itibariyle Kemal Başkanımızla birlikte Enerya firmasına gittik, son durum ile ilgili. Enerja firmasının sevindirici bir haberi oldu. Sürecin bu şekilde gittiğini gördük, Korkuteli bizim için stratejik bir yer. Satış anlamında soğuk olduğu için doğalgazın çok kullanılacağı bir yer. 2021 bütçesine 6 merkez mahallemizin tüm bütçelerini koymuş durumda. Fakat teknik anlamda işi ikiye bölmüş durumda. 3 mahallemizin Kazımlarına Mart ayında başlıyoruz. İnşallah seneye bugünlerde onlar teknik olarak ana boru hatlarına göre hangi üç mahalle olacaksa o mahalleleri Enerja söyler. Üç mahallemizin mart ayında başlayıp Eylül ayında yaklaşık 16 bin kişinin kullanacağı şekilde seneye bugünlerde doğalgazımızı kullanacağız, evlerde yanacak inşallah. Mart ayında şükürler olsun kazma kürek başlıyor. Biz önümüzdeki kış değil ondan sonraki kış kullanmayla ilgili bir öngörümüz vardı Hiç olmazsa üç mahallemiz seneye bu vakitlerde doğalgazı kullanmaya başlayacak.

 

DOĞALGAZI OLMAYAN HİÇBİR SOKAĞIMIZ OLMAYACAK

2022 sonu itibariyle bizim merkezde doğalgazı olmayan hiçbir sokağımız olmayacak. Enerya ile görüşmelerinde Mart ayında başlayacaklar fakat Ocak ayı sonu Şubat gibi burada şantiyelerini kuracaklar. Burada bizim belediyemizden de arkadaşlarımız olacak. Bizde bu vasıtayla tüm Korkuteli deki hemşerilerimizden Ocak sonu Şubat gibi 6 merkez mahallemizdeki bütün vatandaşlarımızdan ricamız şu çok çok daha hızlanabilmemiz için lütfen anında aboneliklerini ve müracaatlarını yapsınlar. Eksiğimiz kalmasın. Mart ayında zaten çalışmalar başlayınca bunu ete kemiğe bürünmüş halini görmeye başlayacaklar. Kemal başkanla birlikte biz güveniyoruz Korkuteli halkı minimumda yüzde 90-95 katılımla bir anda size müracaatlarını yaparlar dedik. Hatta orada bir yaklaşımı daha oldu Enerya’nın normal şartlarda peşin olarak alınan talep ettikleri abonelik bedellerinin biz maksimum seviyede taksitle 600-700 TL şeklinde olacak dediler. Doğalgaz ile ilgili durumumuz bu.

 

TELEKOM’UN ÜST YAPILARI ALTA İNECEK

Bu haberin ardından hemen Türk Telekom Bölge Müdürümüz Sayın İrfan beye ziyarette bulunduk. İrfan beye durumu anlattık. İrfan beyde 3 mahallenin tespiti ile beraber biz marttan hemen önce şubatta girmemiz gerekiyor diyerek oda yatırımlarına alarak teknik personeli aradı. O üç mahalledeki bütün Telekom’un üst yapıları alta inecek ve fiber optiğe döndürüyorlar, onlarda yatırım planına aldılar. Şubat ayında da onlar giriş yapacaklar. Bu mahallelerin öngörüsü %100 olmamakla birlikte Yeni Mahalle, Uzunoluk ve Aşağıpazar. Eylül ayında bitecek olan yerlerimiz bu.

 

6 MERKEZ MAHALLEMİZDE SIKINTIMIZ YOK

Bir sonrakinde de Karşıyaka, Kiremitli ve Alaaddin Mahallesi ile devam edecek. Daha sonra da İmrahor ve Kargalık. Hatta bu mahallelerimiz bittikten sonra talepler doğrultusunda Datköy, Yazır’a girebiliriz dediler. Burada en önemli şey talep oluşturmak. 6 merkez mahallemizde sıkıntımız yok. 2021-2022 kullanacaklar, 2023 te Kargalık ve İmrahor şuan imar planları ile ilgili çalışıyoruz. İmar planları tamamlanınca oralara da girilecek.

 

CK ELEKTRİK ALT YAPISINI AŞAĞIYA ALACAK

Telekom’un ardından CK’ya geçtik, elektrik firmasına burada Bahadır beyle görüştük.  Doğalgaz ’da durumumuz bu, Telekom’da ki durumumuz bu, birisi Martta, birisi de Şubatta başlıyor ve yılsonuna kadar bitiriyorlar. Bizde belediye olarak hemen arkasından üst yapıya başlayacağız. Sayın bakanımızın verdiği bir söz vardı, 3 mahalle söz, diğer 3 mahalle ile ilgili 2021 olmasa da, durumuna göre bütçeye göre bakarız demişti Ankara’da. CK’da bizde 3 mahallede elektrik alt yapısını aşağıya alalım. Onlarda Ocakta girmemiz lazım dediler. Ocak ayında 3 mahallede elektrikler aşağıya alınacak, Şubat ayında Telekom başlıyor.

 

SENEYE 3 MAHALLEDE ALT YAPILAR TAMAMEN BİTMİŞ OLACAK

Daha sonra ASAT Genel Müdürü İbrahim Bey ile bir görüşme yaptık,  görüşmede bu konuları kendisine anlattık. ASAT’ın 3 mahallede yüzde 70-80 sıkıntısı yok ama tabi ilaveler olacak. Onlarda bu işe katılıyoruz dediler. Şöyle bir sistem kurduk; Belediyemizden bir arkadaşımızın başkanlığında bu kurumlar birer tane teknik personelle bu günden itibaren hangi sokaktan gireceğiz Elektrik, Telekom ASAT, doğalgaz olarak planlanacak. İnşallah eylül ekim kasım aylarına seneye geldiğimiz zaman bu üç mahallemizde alt yapılar tamamen bitmiş yer altına alınmış durumda olacak.” diye konuştu.