Mecliste tartışma çıktı

Dün sabah belediye başkanını seçmek için toplanan Korkuteli Belediye meclisinde, MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev ve meclis başkanı Halil Kara arasında tartışma yaşandı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Korkuteli Belediye Meclisi dün sabah 10.00’da belediye başkanı seçimi için valilik kararı ile toplandı. Seçimi Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, İlçe Başkanı İlhami Yıldıran, CHP İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, İyi Parti İlçe Başkanı Süleyman Yıldız, MHP İlçe Başkanı Medine Yapılmışev’de yakından takip ettiler. Ancak seçimin ikinci turunda CHP’li belediye meclis üyesi Serhat Çoban ile MHP İlçe Başkanı Av. Medine Yapılmışev ile tartışma çıktı. Çıkan tartışmaya MHP İlçe Başkan Yardımcısı Halil Fenerci'de müdahil oldu. Bunun üzerine Belediye Başkan Vekili Halil Kara oturumu durdurdu.  Kara, dışarıdan kimsenin meclis üyelerine müdahale etmemesini yoksa seçimi iptal edeceğini söyleyince, İlçe Başkanı Medine Yapılmışev’de sadece kişisel olarak kendi aralarında konuştuklarını meclis üyelerine bir müdahale olmadığını" söyledi. Serhat Çoban ise Medine Yapılmışev'e “Meclis üyelerinin karakterleri ile ilgili şahsi yorum yapamazsınız, kimseyi itham edemezsiniz.” Dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine Hasan Kara, MHP İlçe Başkanı Medine Yapılmışev ve Halil Fenerci'nin salondan dışarı çıkmasını istedi.

Zabıta ve emniyet olaya müdahale etti

 Meclis Başkanı Halil Kara bu kez il ve ilçe başkanları dışındaki herkesin toplantı salonundan çıkmasını isteyince tansiyon bir anda yükseldi. Halil Kara ve Medine Yapılmışev arasında çok sert tartışma yaşandı. Medine Yapılmışev, “ Yönetim kurulu üyem salondan çıkmayacak”  diyerek, Kara’nın bu kararına itiraz etti. Bunun üzerine zabıta ve emniyet güçleri salona çağrıldı. Ancak Medine Yapılmışev, ne  kendisinin ne de yönetim kurulu üyesinin salondan çıkmayacağını söyledi. Bunun üzerine meclis başkanı Halil Kara seçimi ve oturumu kapatacağını seçimi iptal edeceğini söyledi. Yaklaşık on dakika seçim yapılmadı. Daha sonra uzun konuşmalar sonunda Halil Kara salonda İl Başkanı ve İlçe Başkanları dışında kimsenin kalmamasını istedi. Halil Fenerci ve salonda bulunan diğer misafirlerin çıkarılmasının ardından, Seçim kaldığı yerden devam etti.