Memioğlu, “Moğol’un görevlendirilmesi etik değil”

Ocak Ayı Olağan Meclis toplantısının dikkat çeken maddesi geçici avukat görevlendirme raporuna Av. Mehmet Moğol’un isminin yazılması oldu. CHP Meclis Üyesi Süleyman Memioğlu, siyasi bir ismin görevlendirilmesinin etik olmayacağını belirtti. Belediye Başkanı Hasan Ali İrban cevaben, “Görevlendirilse de herhangi bir sıkıntı yok. Sıkıntı olması halinde de biz gereğini yaparız” dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen Ocak Ayı Olağan Meclis toplantısının dikkat çeken diğer bir konusu Belediye davalarının takibi için 2019 yılında 1 adet kısmi zamanlı sözleşmeli avukat çalıştırılmasının görüşülmesi oldu. Her ne kadar 4. Madde oy birliği ile kabul edilmiş olsa da Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Süleyman Memioğlu, görevlendirilecek ismin siyasi bir kimliğe sahip olmasının etik olmadığı yönünde değerlendirmede bulunması dikkat çekti. Memioğlu,  Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Mehmet Moğol’un, geçici görevlendirmede dahi olsa Belediye de Avukat olarak görev almasının uygun olmadığını öngördüklerini ifade etti.

CHP Meclis Üyesi Süleyman Memioğlu’nun, değerlendirmesinin ardından Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban, “ Plan Bütçe Komisyonuna gönderilen raporda aslında görevlendirilecek kişinin isminin belirtilmemesi gerekiyor. Ancak arkadaşlarımız bu detayı gözden kaçırmış ve sehven görevlendirilecek isim olarak Av. Mehmet Moğol ismi yazılmıştır. Gerçi görevlendirilse de herhangi bir sıkıntı yok. Sıkıntı olması halinde de biz gereğini yaparız” şeklinde ifadelere yer verdi