Sarıcalar: Yüzyılın Rezaleti

Anadolu Gençlik Derneği Korkuteli Temsilcisi Adem Sarıcalar, Filistin ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

KİRLİ BİR İŞBİRLİĞİDİR

Sarıcalar açıklamasında, “Kıymetli basın mensupları, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump, Terörist İsrail’in güvenliğini merkeze alan, Filistinlileri ebediyen yurtlarından sürmeyi hedefleyen “Yüzyılın Anlaşması” adını verdiği planını açıkladı. Herkesçe malum olan ve emperyalizmin genel karakteri olan hukuku hiçe sayma alışkanlığını bu açıklamayla bir kere daha deklare edilmiştir. Özellikle Kudüs’ün statüsü konusunda tamamen sapkın bir inançtan hareketle oluşturulan iddianın ve teröre dayanan eylemin meşrulaştırılması, daha açık ifadeyle ilk gününden itibaren gerçekleştirdiği terör eylemleriyle ayakta kalmaya çalışan Siyonist İsrail’in yine kör bir inançla ABD tarafından desteklenmesi, terörün meşrulaştırılması ve yaygınlaştırılması noktasında kirli bir işbirliğidir.” dedi.

 

VAHŞET VE İŞGAL DİPLOMASİSİDİR

Sarıcalar, “Dolayısıyla bu bir anlaşma değil, anlaşma makyajlı savaş çağrısıdır.

“Yüzyılın Planı” denilen içerik Filistin’in küçültülmesi, Kudüs’ün bütünüyle işgal edilmesi, Filistinlilerin vatanlarından çıkarılması hükümlerinden ibarettir. Kısaca, plan da anlaşma da soykırım, vahşet ve işgal diplomasisidir. Kudüs ve Filistin’in biz Müslümanlar için önemi çok büyüktür. Biz Müslümanların ilk kıblesi bilindiği gibi Mescid-i Aksa’dır. Mescid-i Aksa ve çevresi için, Kudüs ve civarı için, yani Filistin toprakları için, İsra suresinde (İsra-1), çevresinin mübarek kılındığı söylenmiştir. Maide süresinde (Maide-21) topraklarının kutsallığı vurgulanmıştır. Enbiya ve Araf surelerinde (Enbiya 69-71, Araf-137) bereketlendirilmiş belde olarak nitelendirilmiştir.” dedi.

 

TÜM MÜSLÜMANLARIN VAZİFESİDİR

Sarıcalar, “Görüldüğü gibi Rabbimizin Kur’an-ı Kerimde belirttiği üzere Kudüs ve Filistin bizler için çok önem taşımakta, Kudüs ve Filistin’e sahip çıkmak tüm Müslümanların vazifesidir. Anadolu Gençlik Derneği Korkuteli Temsilciliği olarak diyoruz ki;

Hiç kimse, Filistin’e el koymaya, İsrail’e yol vermeye, ABD’ye refakat etmeye yeltenmesin. Bu coğrafya, insani değerleri herkese sunma noktasında cömert, insanlıktan nasipsiz her özneye, her devlete ve her zihniyete haddini bildirecek kadar mert insanların ve inanmışların coğrafyasıdır. Bilinsin ki Filistin ne İsrail’in hedeflediği kadar küçük, ne de ABD’nin düşündüğü kadar aciz bir devlettir.” Dedi.

 

OLARAK GELECEK NESİLLERE AKTARMAKTA KARARLIYIZ

Sarıcalar, “Bilinsin ki, intifada sadece Filistin’e ve Filistinlilere ait değil, bütün insanlığa ve yerküreye hakim bir bilinçtir. Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak, Hz. Ömer’den, Selahaddin Eyyubi’den, Yavuz Sultan Selim’den, Abdülhamit’ten bize miras kalan ilk kıbleyi koruma gururunu, İbrahim’i yaşayışın merkez coğrafyasını bağımsız Filistin ve Özgür Filistinliler ile birlikte devam ettirme onurunu yaşamakta ve mukaddes bir miras olarak gelecek nesillere aktarmakta kararlıyız.

Sarıcalar, “ABD ve İsrail şunu bilsin; içinde bağımsız Filistin, Özgür Kudüs ve işgal ettiği topraklardan çekilmiş İsrail kavramlarının ve bunu sağlayacak kuralların olmadığı hiçbir sözleşme, anlaşma ve plan; imzamıza da, rızamıza da sahip olamaz. Çok açık söylüyoruz, Ortadoğu’dan defolan ABD ve Filistin’de derdest olan İsrail hedeflerine hiç olmadığı kadar yakın, bu hedefler noktasında birlik ve beraberlik oluşturmak açısından da daha önce olmadığı kadar kararlıyız. Söz veriyoruz, Filistin de Kudüs de özgürleşecek, ABD de İsrail de Ortadoğu’dan defolacaktır. Yaşasın bağımsız Filistin, Yaşasın Müslümanların onuru, insanlığın barış ve huzuru güzel Kudüs.” İfadelerini kullandı.