Savcı Küçüköner’i yaralayan polise 16 yıl

Geçtiğimiz Ekim ayında Korkuteli Adliyesinde görev yapan Savcı A. Kadir Küçüköner’i makamında tabanca ile vurarak yaralayan polis memuru Turgut Avcı 16 yıl 8 ay hapse mahkum edildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Korkuteli’nde adliyedeki makam odasında Savcı A. Kadir Küçüköner'i tabancayla yaralayan polis memuru Turgut Avcı ve adliyede katip olarak çalışan eşi Şerife Avcı'nın karar duruşması vardı. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık polis memuru Turgut Avcı, tutuksuz sanık Şerife Avcı ve avukatları ile savcı A. Kadir Küçüköner katıldı. Savcı Küçüköner; personeli olan Şerife Avcı'nın işinde sürekli hatalar yaptığını ve problemler çıkardığını iddia etti. Avcı işini savsakladığı için dava dosyalarını bitiremediklerini söyleyen Küçüköner, katibi işini yapan bir personel olsaydı, başına bu olayların gelmeyeceğini belirtti. Sanıkların mahkemedeki ifadelerinde kendilerine Kürtçe küfür ettiği iddiasını da yalanlayan Küçüköner, kürtçe bilmediğini söyledi. Ayrıca Polis memuru ve katip eşine kürtçe küfür ettiğine dair hiçbir tanık ifadesi olmadığına dikkat çeken Küçüköner, sanıkların ilk ifadelerinde böyle bir olaydan bahsetmediklerini hatırlattı.

Polisin avukatları kararı üst mahkemeye taşıyacak

Savcı A. Kadir Küçüköner vurulma anını anlatarak, "Turgut Avcı odama geldiğinde ilaçları masama fırlattı. 'Seni şikayet edeceğim' dedi. Daha sonra silahını çıkartarak ateş etmeye başladı. Aramızda herhangi bir tartışma veya husumet yoktu. Katip hanımın azmettirmesi sonucu olayın meydana geldiğini düşünüyorum" dedi. Sanıkların avukatları ise olayın haksız tahrik altında işlendiğini öne sürdü. Turgut Avcı'nın adliyeye çocuklarıyla gitmesinin saldırının planlı olmadığının kanıtı olduğunu savunan avukatlar, olayın Küçüköner'in kişiliğinden ve fevri tavırlarından kaynaklandığını söyledi. Mütalaasını sunan dava savcısı, Turgut Avcı'nın 'tasarlayarak öldürme' suçundan cezalandırılmasını, eş hakkında ise beraat kararı verilmesini istedi. Son sözleri sorulan sanıklardan Turgut Avcı, böyle bir eylemde bulunduğundan dolayı utandığını belirtirken, Şerife Avcı da olay nedeniyle üzüntülü olduğunu söyleyerek, Küçüköner'e geçmiş olsun dileğinde bulundu. Duruşma sonunda; kararını açıklayan mahkeme heyeti, Turgut Avcı'yı 'silahla öldürmeye teşebbüs' suçundan 16 yıl 8 ay hapse mahkum ederken, eşi Şerife Avcı'nın beraatına hükmetti. Turgut Avcı'nın avukatları, kararı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.