Seçmen listesi 4-17 Ocak’ta askıda olacak

Yerel seçimler için takvim resmen işlemeye başladı. YSK tarafından, seçime katılabilecek siyasi partiler ilan edilecek ve kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak. Seçmen listeleri de, 4 Ocak ve 17 Ocak tarihleri arasından askıda olacak. Korkuteli Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Özvatan, askı listesi tarihine dikkat edilmesi çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

31 Mart'ta yapılacak yerel seçim için seçim takvimi 1 Ocak 2019 tarihi itibari ile işlemeye başladı. 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında listeler askıya çıkarılacak.  Dün Korkuteli Öğretmen Evinde yapılan bilgilendirme toplantında katılım gösteren Muhtarlara Korkuteli Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Özvatan, askı listesi tarihine dikkat edilmesi çağrısında bulundu. Detaylı bilgilendirme için ilçe seçim Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiği değerlendirmesi yapıldı. Muhtarlık bölgesi askı listeleri 4 Ocak Cuma günü saat 08.00'den 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak. Ayrıca www.ysk.gov.tr adresinden, bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtları sorgulamaları da yapılabilecek.

KESİN ADAY LİSTELERİ 3 MART’TA İLAN EDİLECEK

Resmi açıklamalardan edinilen bilgiler doğrultusunda hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler bu süre içinde bir yakınları tarafından seyyar sandık kurulu talep formu ile muhtarlığa başvurmaları gerektiği bildirildi. Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri ise 27 Ocak'ta çekilecek kurayla belirlenecek. Siyasi partiler aday listelerini 19 Şubat'ta seçim kurullarına verecek. Geçici aday listeleri 22 Şubat'ta, kesin aday listeleri de 3 Mart'ta ilan edilecek.

31 MART 2019 TARİHİNDE SEÇMEN SANDIĞA GİDECEK

Aday listelerindeki eksikliklerin siyasi partilerce tamamlanarak ilgili seçim kurullarına bildirilmeleri için son günü ise 2 Mart 2019 tarihi olarak belirlendi. Seçim propagandası ve yasakları ise 21 Mart'ta başlayacak. 24 Mart'ta seçmen bilgi kağıtları seçmenlere dağıtılmaya başlanacak. 30 Mart'ta seçim propagandaları sona erecek ve 31 Mart 2019 Pazar günü seçmenler oy kullanmak için sandık başına gidecek. Seçim yasaklarının ise 31 Mart günü saat 24.00'te sona erecek.