Son sözü 182 mülk sahibi söyleyecek

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, önceki gün ilçedeki basın mensupları ile bir araya gelerek on sekiz aylık değerlendirme toplantısı yaptı. Başkan İşlek, toplantıda ilçe gündeminin en önemli konularından Arasta Projesi hakkında merak edilenleri anlattı. Başkan İşlek Arasta projesinin tek etap yada iki etapta yapılması kararını 182 mülk sahibinin vereceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

PROJENİN SUNUMU YAPILACAK

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek merakla beklenen Arasta Projesi ile ilgili; “Arasta Projesi en çok gündemde olan noktalardan bir tanesi. Şu andaki geldiğimiz son nokta itibariyle bu ayın 13’ünde Sayın Bakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın bilgisi doğrultusunda son proje taslak ortaya geliyor ve bitiyor. Bir sunum yapacaklar 14-15 veya 16’sında Cumhur ittifakının bu projeyle ilgili görevlendirilmiş meclis üyeleri Sayın İsmet Senekçi, Süleyman Uğurlu ve iki ilçe başkanımızı da alarak Sayın Bakanımız Murat Kurum Beye istediğiniz proje buysa biz bunu yaptık son durumumuz bu diyerek 50 bin metre karenin tamamımın sunumunu yapacağız.

 

182 TANE HAK SAHİBİMİZİ TOPLAYACAĞIZ

Ondan sonra Sayın Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız tamam dediği an itibariyle Kasım ayı sonuna kadar maksimum biz 182 tane hak sahibimizi burada tekrar toplayacağız. Diyeceğiz ki; onaylanmış proje bu. Burada bu projede sizin haklarınız bunlar, yapılacak olan proje bu, bunun süreci bu. Ama eğer diyorsanız biz bu işi ikiye bölelim. Biz başlıyoruz belediye olarak. 50 bin metre karenin 13 bin metre karesi olan Pazar yeri ve belediye İşhanı’ndan. Pazaryerinin yıkımına iki gün sonra başlıyoruz. Yılbaşına kadar belediye İşhanı’mızdaki kiracılarımızla konuştuk isterseniz Arastanın içerisindeki boş dükkanlara geçebilirsiniz diye. 

 

14-15 AY İÇERİSİNDE PROJEYİ BİTİRMİŞ OLACAĞIZ

Ya da toplu Arasta görüşmesinden sonra eğer Arasta derse ki ya ne gerek var madem proje bu projede 14 – 15 ayda bitecek iki kere çile çekmeyelim hep beraber girelim. Bizde bu işi istiyoruz derse tümüyle başlayacağız. 14-15 ay içerisinde projeyi bitirmiş olacağız. Sadece bir yaz kaybetmiş olacak esnafımız. Yaptık oldu desek kanunen rahatız. Bir tebligat yapıp 60 gün içerisinde boşaltın deriz boşaltırız yaparız çıkarız. Ama biz Cumhur ittifakı olarak bir karar aldık, meclis üyelerimiz ve ilçe teşkilatlarımızla oturup dedik ki; biz anlatalım kararı esnaf versin.

 

KORKUTELİ’YE VAKİT KAYBETTİRMEYELİM

Esnaf hep birlikte yapalım derse ki benim gönlümden geçen budur Korkuteli’ye vakit kaybettirmeyelim. 15 ay sonra tamamı bitmiş olsun. Ama hayır biz göreceğiz derlerse biz Şubat sonu Mart başı gibi başlayıp 10-11 ay içerisinde 13 bin metrekarelik yerde yapacağız. Orası bittiğinde gece 12’lere 1’lere kadar aynı Kanal Korkuteli’nde olduğu gibi bütün Korkuteli’nin aktığı markaların gelmeye başladığı ticaretin döndüğü bir 13 bin metre kare yerimiz olacak. Diğer Arastamız bir sene bir buçuk sene daha beklemiş olacak.

 

 BİZ KORKUTELİ’NE İNANIYORUZ

Burada sıkıntılarımızın bir tanesi de şu; Hayır biz bir görelim, yapılır yapılamaz güvensizlik problemi oluştu tabi ki böyle bir şey yok. Bu güne kadar Cumhur ittifakı olarak biz 18 ayda verdiğimiz hiçbir sözü ne zamanında bitirmemizdik yaptık. Hata verdiğimiz zamanların öncesinde bitirdik. Biz yapabilir durumdayız biz kendimize inanıyoruz, biz Korkuteli’ne inanıyoruz. 60 bin kişiye inanıyoruz. Burada ne olacak 13 bin metre kareye başladığımız zaman sokaklar yeniden kapanacak, şehir merkezi yine aynı çileyi çekecek. Birisinde toplam iki buçuk yılda bitecek bu iş. Yani 13 bin metre kare 10-11 ayda. Daha sonra ikinci etaba başlayacağız 12-13 ay daha. İki yıl iki buçuk yıl çile çekeceğiz merkezde.

 

KİRACILARIMIZI DA MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Yada hep beraber giriyoruz deyip yapıp çıkacağız. Bunun kararını buradaki 182 tane mülk sahibi elini vicdanına koyacak. Sayın Bakanımızdan Allah razı olsun Türkiye’de normal kentsel dönüşümlerde bir pay kesilir. Bunu kesmeden haklarını koruyarak, kiralarını ödeyecek burada kiracılarımız ile ilgili bir konu söz konusu. Bunu da biz daha önce söyledik isterseniz size geçici olarak yerler yapalım dedik kiracılara. Burada 14-15 ay esnaflığınıza devam edin. Daha sonra tekrar dükkan sahibinizle anlaşıp yeni Arastada dükkânınıza devam edin dedik. Kiracılarımızı da mağdur etme gibi bir şey söz konusu değil. Normalde kanunen görevimiz değil. Ama vicdanen bir belediye başkanı Cumhur ittifakı olarak tek bir kiracımızın bile üzülmesini istemiyoruz bu süreçte.” Diye konuştu.