ŞUBAT MECLİSİ TOPLANDI

Korkuteli Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince, Şubat/2021 Olağan Meclis Toplantısını yapmak üzere dün saat 14:30’da Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda ilgili gündem konularını görüşüp karara bağlamak üzere toplandı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Belediye Başkanı Ömer İşlek’in başkanlığında gerçekleşen Şubat Meclisinde 7 gündem maddesinin yanı sıra İyi Partili Meclis Üyelerinin önergesi ek gündem maddesi olarak görüşülerek karara bağlandı.  Toplantıda; 1’inci, 2’inci, 3’üncü ve 4’üncü gündem maddesi toplu olarak oylandı. Buna göre ilgili maddeler komisyondan geldiği şeklinde oy birliği ile kabul edildi. Meclisin 5’inci gündem maddesi MHP’nin ret oyuna karşılık Ak Parti, CHP, Saadet ve İyi Parti Meclis Üyelerinin evet oyu ile oy çokluğu ile dairesine iadesi kabul edildi. 6’ıncı gündem maddesinin ise ilgili komisyonlarda yeniden görüşülmesi CHP’li Meclis Üyelerinin ret oyuna karşılık Ak Parti, MHP, Saadet ve İyi Parti Meclis üyelerinin evet oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi. İyi Parti Meclis Üyeleri; İrfan Yılmaz, Ayhan Tığrak ve Ali Ateş’in kırsal mahalle statüsüne geçişi hakkında verdikleri ek gündem ise mecliste oy birliği ile kabul edildi.

 

G Ü N D E M                          :    

 

Açılış ve yoklama, Saygı duruşu, bir önceki karar özetlerinin okunması.

 

1.    GÜNDEM-(İ.Ş.M.-3685) Antalya İli, Korkuteli İlçesi, Akyar Mahallesi 274 ada 43 parselin Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı olarak planlanmasına ilişkin Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 07.12.2020 tarih ve 876 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planına göre hazırlanan 1/1000 Ölçekli uygulama imar planının onaylanması talebinde bulunulmuştur. Söz konusu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı talebinin Belediye Meclisince değerlendirilerek karar bağlanması hususunda; İmar Komisyonunun 26/01/2021 tarih ve 5 sayılı raporunun görüşülmesi. (Komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi.)

 

2.    GÜNDEM-(İ.Ş.M.-3686) Antalya İli, Korkuteli İlçesi, Kızılcadağ Mahallesi 1956 parselin Özel Sosyal Tesis Alanı olarak planlanmasına ilişkin Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 09.11.2020 tarih ve 737 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planına göre hazırlanan 1/1000 Ölçekli uygulama imar planının onaylanması talebinde bulunulmuştur. Söz konusu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı talebinin Belediye Meclisince değerlendirilerek karar bağlanması hususunda; İmar Komisyonunun  26/01/2021 tarih ve 6 sayılı raporunun görüşülmesi. (Komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi.)

 

 

 

3.    GÜNDEM-(F.İ.M.-1034) İlçemizde yapılacak doğalgaz çalışmaları kapsamında yapılacak olan yer altı, yer üstü çalışmalarında; ASAT, Enerya, CK, Türk Telekom ve Kara Yolları ile, Yine ilçemizde yapılması planlanan Organize Mermer Sanayi ile ilgili yapılacak işlerde ATSO ile Hayvan Pazarı ve Borsası ile ilgili Antalya Ticaret Borsası ile işbirliği protokolu yapmaya, Yürütülecek iş ve işlemlerde yapılacak ortak çalışmalarda kanun ve yönetmelik ile belirlenen mevzuat hükümleri çerçevesinde iş birliği protokolü yapılması konusunda belediye başkanına yetki verilmesi hususunda; İmar Komisyonunun 26/01/2021 tarih ve 7 sayılı raporu ile Plan Bütçe Komisyonunun 26/01/2021 tarih ve 1 sayılı raporunun görüşülmesi. (Komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi.)

 

 

4.    GÜNDEM-(E.İ.M.-878) Enerya Doğalgaz A.Ş. nin 22/12/2020 tarih ve 5055 ila 5062 kayıt numaralı yazıları ile ekinde gönderilen krokilerde belirtilen İlçenin İmrahor Mahallesi, Aşağıpazar, Karşıyaka Yenimahalle, Uzunoluk Kiremitli Mahallelerinde yapılması planlanan bölge regülatör istasyonlarının kurulumu için yerlerin tahsisi talep edilmektedir. 5393 sayılı Belediye Kanunun 75. Maddesinde ''Belediye, belediye meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda;

d) Kendilerine ait taşınmazları, aslî görev ve hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak mahallî idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir veya süresi yirmibeş yılı geçmemek üzere tahsis edebilir. Bu taşınmazlar aynı kuruluşlara kiraya da verilebilir. Bu taşınmazların, tahsis amacı dışında kullanılması hâlinde, tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda, aynı esaslara göre yeniden tahsis mümkündür.''denilmektedir. Bu nedenle Konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması hususunda; İmar Komisyonunun 26/01/2021 tarih ve 8 Sayılı raporu ile Plan Bütçe Komisyonunun 26/01/2021 tarih ve 2 sayılı raporunun görüşülmesi. (Komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi.)

 

 

5.      GÜNDEM-(Z.M.-936) Antalya ili Korkuteli ilçesi Kargalık Mahallesi Sellektör Mevkinde 425 ada 1 nolu parselde yeni kurulacak olan pazar yerinin ve buna ilişkin olarak pazaryeri komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi hususunun meclis gündemine alınarak değerlendirilmesi hususunda; İmar komisyonunun 26/01/2021 tarih ve 9 sayılı raporu ile Plan Bütçe Komisyonunun 26/01/2021 tarih ve 3 sayılı raporunun görüşülmesi. (MHP’nin ret oyuna karşılık Ak Parti, CHP, Saadet ve İyi Parti Meclis Üyelerinin evet oyu ile oy çokluğu ile dairesine iadesi kabul edildi)

 

6.      GÜNDEM-(İ.Ş.M.-3761) ''Rezerv Yapı Alanı'' ile ilgili İlgi (c) yazı ile Hukuk İşleri Müdürlüğünden hak sahipleri ile yapılacak olan Sözleşme Örneği tarafımıza gönderilmiş olup Sözleşme örneğinde belirtilen hususların Belediye Meclisinde konunun değerlendirilerek karara bağlanması hususunda; İmar Komisyonunun 26/01/2021 tarih ve 10 sayılı raporu, Plan Bütçe Komisyonunun 26/01/2021 tarih ve 4 sayılı raporu ile Hukuk Komisyonunun 26/01/2021 tarih ve 12 sayılı raporunun görüşülmesi. (İlgili komisyonlarda yeniden görüşülmesi CHP’li Meclis Üyelerinin ret oyuna karşılık Ak Parti, MHP, Saadet ve İyi Parti Meclis üyelerinin evet oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.)

 

 

7.      Dilek ve Temenniler.