TARIM BİTECEK, HAYVANCILIK BİTECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı, Dereköy Yaylasına açılmak istenen kömür ocağına karşı direnen Dereköylü vatandaşların sesini duyurmak için mecliste bir kez daha Tarım Bakanı, Enerji Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanına ÇED izni verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ ETKİLENECEK

CHP Antalya Milletvekili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Korkuteli Dereköy Mahallesi (köyü)sınırları içerisinde Linyit kömürü maden ocağı açmak için ısrarını sürdürüyor. Toprak Koruma Kurulu red kararı verdi ama bu karar bir şekilde yok sayılmaya çalışılıyor. İşin enteresanı resmi kurumlar bu girişime sessiz. Burada çevre tahrip olacak, tarım bitecek, hayvancılık bitecek, Korkuteli su kaynakları tahrip olacak. Kısacası Dereköy ve çevre mahallelerin telafisi mümkün olmayan büyük zararı olacak, çocuklarımızın geleceği etkilenecek. Bu konuyu önce Tarım Bakanına sonra Enerji Bakanına ve en son da Çevre ve Şehircilik Bakanına ileterek bu konuda duyarlı olmalarını ve kesinlikle Çed izni verilmemesini dile getirdim.” İfadelerini kullandı.

 

ÇED RAPORU ALINMASI GEREKTİĞİ İFADE EDİLDİ

Arı mecliste yaptığı konuşmasında; Sayın Bakanım Antalya ili Korkuteli İlçesi Dereköy’de bir firma bu köyümüzün ve çevre köylerimizin tüm tarım alanlarını tehdit edecek şekilde bir linyit arama girişiminde bulunmakta. Bununla ilgili en son Antalya Toprak Koruma Kurulu bir ret kararı vermişti. Ancak bu ret kararı arkadan dolanarak tekrar arama kararı ile ilgili bir takım girişimlerde bulunuldu. Bununla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar ve verdiğimiz soru önergeleri çerçevesinde en son bu çalışmayla bu projeyle ilgili ÇED Raporu alınması gerektiği ifade edildi.

 

KORKUTELİ HALKINI BU PROJEDEN KURTARIN

Benim sizlerden ricam bu konuda duyarlı olmanız. Bakın Dereköy ve çevresindeki Sülekler, Taşkesik, Kırkpınar gibi birçok köyümüzün bulunduğu ilçemizde yaklaşık 11 bin dönümlük tarım alanı ve ayrıca Korkuteli İlçesinin sulama ve içme suyu kaynaklarının bulunduğu yer tehdit edilmektedir. Dolayısıyla bu proje ile ilgili ÇED raporu talep edildiğinde lütfen kurum olarak duyarlı olun ve Korkuteli halkını özellikle içme suyu ve tarım alanlarını tehdit eden bu projeden kurtarın.” diye konuştu.