Üretici sadece emeğinin karşılığını istiyor

Hafta içinde Korkuteli’ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, sivil toplum kuruluşlarını ve üretici kooperatiflerini ziyaret ederek üreticinin ve çiftçinin sıkıntılarını dinledi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

SÜT ÜRETİCİLERİ ARACILARIN KISKACINDA

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kır’ı ziyaret eden Budak, çiftçinin ve üreticinin sıkıntıların dinledi. Budak; “ Meclisin tatile girmesi demek, bizlerin tatil yapacağı anlamına gelmiyor. Aslında az çok çiftinin, esnafın, üreticinin halini biliyoruz. Ama bir de sahada neler olup bittiğini görmek için ilçelerde geziye başladık. Sahadan edindiğimiz notları meclis açıldığında rapor halinde sunacağız. Tarımsal üretimin kalbi Antalya'da süt üreticileri aracıların kıskacında kaldı. Kooperatiflerin emekleri çeşitli bahanelerle sömürülüyor. Üretici ise sadece emeğinin karşılığını istiyor.” dedi.

 

ÜRETİCİNİN CEBİNE GİREN YOK AMA ÇIKAN ÇOK

Korkuteli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kır, Budak’ın kendilerini ziyareti ile ilgili bilgi verdi. Kır; “ Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’a ziyaretleri için çok teşekkür ederiz. Biz süt üreticileri olarak tüm sıkıntılarımızı kendisine anlattık. Mayıs ayında çiğ süte zam yapıldı. Ama 2 TL’den alan yok. Hala aracı kazanıyor, üreticinin cebine giren yok ama çıkan çok. Yem fiyatları hala çok yüksek, bakanlığının bununla ilgili çalışmasını göremiyoruz. Çiftçi maliyetleri çok yüksek, süt üreticisi aracının eline düşürüldü. Kendisine bunları ilettik. Umarız yardımları olur, sesimizi duyururuz.” diye konuştu.