Uslu Korkuteli’nde anayasayı anlattı

Referandum tarihinin belirlenmesinin ardından siyasi partiler hazırlıklara başladı. Geçtiğimiz hafta sonu adalet ve Kalkınma Partisi Antalya Milletvekili Atay Uslu Korkuteli İlçe Örgütünde yeni cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Geçtiğimiz Pazar günü öğleden sonra 15.30 da Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu parti binasına gelerek. Partililere ve vatandaşlara anayasayı anlattı. Uslu2unun programı ile yapılan basın açıklamasında; Antalya Milletvekili Atay Uslu beyin takımı ile partimizin ana kademe yönetiminin, kadın kolları ve gençlik kollarının katıldığı. Cumhurbaşkanlığı Sistemi Eğitimi programı yapılmıştır. Yaklaşık 3 saatlik sunum yapan Atay Uslu kamuoyunda tartışmaya neden olan maddeleri açıklamıştır.

1-     18 yaş sorunu; Seçilme yaşının 18 e indirilmesi gençlere verilen değeri ifade eden ve ülkemiz gençlerinin yönetime katkısının sağlanması amacı ile yapılan bir değişikliktir. Bu yaşta askere giden, vatan savunması teslim edilen evlendirilen hayat teslim edilen, seçme yetkisi verilen gençlere seçilme hakkının verilmesi kadar doğal bir şey yoktur.

2-     Vekil sayısının 600’e çıkarılması; Bu hususta sadece vekilleirn aldığı maaşa odaklanıp feryat etmek haksızlıktır. Ülkemiz de her yüz elli bin seçmene bir vekil düşmektedir. Ve temsilde sıkıntılara yol açmaktadır. Avrupa’da ortalama her 30-40 bin seçmene 1 vekil düşmektedir. Nüfusun oranına göre vekil sayısının artması gerekliliktir.

3-     Cumhurbaşkanı meclisi feshederse ne olacak; Bu durum zaten şuandaki sistem de var. Ayrıca şimdi fes ederse bir sorumlulukta yok cumhurbaşkanı için. Ancak yeni sistemde kendini fes ederse kendisinin de fesih etmiş olacak. Ve iki kez cb bu hakkının birisini kullanmış olacak. Yani kafama esti meclisi fesih ediyorum diyemeyecek.

4-     Başbakanlığın kalkması ile tek başlılık olacak. İstikrara olacak.

5-     Hükümet düşmeleri bitecek. 93 yıllık Cumhuriyet tarihinde ortalama her 15 ayda bir hükümet değişmiştir.

Her şeyi halkın yaptığı halk tarafından onaylanan bir sistemdir bu. İfadeleri kullanıldı.